{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Partizan: KLS poligon za iživljavanje pojedinaca – da završimo sezonu, pa hitne reforme

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 114
Idemo opet…
Partizan: KLS poligon za iživljavanje pojedinaca – da završimo sezonu, pa hitne reforme

Crno-beli su besni. Zbog suđenja koje su procenili kao pristrasno. Zbog uvreda na račun ekipe i pre svega trenera Andree Trinkijerija. Partizan reaguje saopštenjem u kome ističe da se je na hitnom sastanku organizovanom povodom dešavanja na utakmici sa Crvenom zvezdom u tek prvoj utakmici finalne serije Košarkaške lige Srbije odlučeno da se, uprkos emotivnom tvitu predsednika Ostoje Mijailovića odmah nakon meča, sezona odigra do kraja.

Tada bi, smatraju u Partizanu, rukovodstvo lige na čelu sa Leonom Deolonom moralo da bude smenjeno, jer se pokazalo “nesposobnim” da uređuje prvenstvo u “zemlji košarke”.

Saopštenje crno-belih prenosimo u celosti, uz iščekivanje odgovora iz Crvene zvezde. Istorija nas je odavno naučila da će takav biti sled koraka...
Nakon prve utakmice finalne serije plej-ofa Superlige Srbije i skandaloznih dešavanja kako na tribinama, tako i samom terenu, rukovodstvo KK Partizan NIS je obavilo sastanak na kojem su donete odluke u vezi sa nastavkom učešća u domaćem šampionatu.

KK Partizan NIS će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega i nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi. Za srpsku košarku smo se borili i gradili njenu istoriju i daćemo sve od sebe da ozdravljenjem klupskog takmičenja ona postane još jača. 

Po okončanju lige, Partizan NIS zahteva hitne promene na svim nivoima u KLS! Aktuelno rukovodstvo je svoju nesposobnost dokazalo tokom prethodnih godina i tako nanelo orgomnu štetu ugledu lige i košarci u zemlji koja je aktuelni olimpijski, svetski i evropski vicešampion. Ovo takmičenje ne sme da predstavlja poligon za iživljavanje pojedinaca!

Košarkaška liga Srbije se više ne sme finansirati isključivo od kazni koje se propisuju, već od sponzora i prodaje TV prava. Košarkaška liga Srbije ne sme biti mesto na kojem se tehničke i isključujuće greške dosuđuju po nahođenju, za komentare koji se nigde ne kažnjavaju. Uvrede igrača, njihovih porodica, kao i šovinističke uvrede poput sinoćnjih na račun trenera Trinkijerija ne smeju prolaziti nekažnjeno ili uz blage, naknadne kazne. Na to se mora reagovati momentalno!

KK Partizan NIS smatra dešavanja u Superligi Srbije veoma štetnim i za samu državu koja u ogromnoj meri pomaže sport i bez koje sport u Srbiji ne bi bio održiv, a liga joj vraća tako što se kroz nju šalje ružna slika o košarci i generalno sportu u Srbiji, što ni u kom slučaju država ne zaslužuje.

KK Partizan NIS poziva svoje navijače da u sredu od 19 časova dođu u što većem broju u halu “Aleksandar Nikolić” i da budu pravi “vetar u leđa” igračima i stručnom štabu, ali da se uzdrže od revanšizma za primitivizam na više nivoa kojem smo prisustvovali u prvoj utakmici!"

Druga utakmica serije igra se u sredu od 19 sati. Partizan je domaćin.

(FOTO: MN Press)

Najnovije vesti


×