{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Glasovi partizanovaca protiv Zvezdine titule: Tole, Bjeka, Vazura, Savo...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 75
Kokeza uzdržan, petorica nisu ni glasala
no_image.png
Tomislav Karadžić, Miloš Vazura i Zvezdan Terzić

Odluka je zvanična: Crvena zvezda može da prišije treću zvezdicu iznad grba, pošto je Skupština Fudbalskog saveza Srbije usvojila predlog Pravne komisije FSS i priznala crveno-belima titulu iz 1946. godine, o čijoj se vladnosti sedmicama, pa i mesecima, vodio spor.

Najglasniji zagovornici ideje da klub sa Marakane ne zaslužuje trofej bili su u Partizanu, zbog čega je interesantno znati kako su se crno-beli postavili prema najnovijoj odluci, odnosno kakav je bio zvaničan stav na sednici u Staroj Pazovi. Očekivano, generalni direktor kluba, Miloš Vazura, delegiran kao predstavnik Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije, digao je ruku protiv ovog predloga, a zanimljivo je da je na isti način postupilo još pet delegata, uglavnom oni koji su tokom prethodnih godina, u različitim ulogama, bili angažovani u Humskoj 1.

Možda i najinteresantnije je saznanje da je protiv bio Nenad Bjeković, dugogodišnji sportski direktor, kasnije savetnik predsednika u mandatu Dragana Đurića, kome aktuelni čelnici stavljaju na teret, kako to oni smatraju, “izdaju“. Ispstavilo se, bar u ovom slučaju, da nisu u pravu. Na isti način glasao je i bivši predsednik kluba Tomislav Karadžić, u čijem pravcu je sadašnji – Milorad Vučelić – nedavno ispalio nekoliko otvorvnih strelica. Zatim, Vladimir Đilas, bivši napadač u ekipi koja je osvojila duplu krunu u sezoni 2016/17, a prema određenim informacijama i Nebojša Mitrović iz FS Regiona Istočne Srbije. Protiv se izjasnio i Savo Milošević, šef stručnog štaba, koji je zbog toga okasnio na trening prvog tima.

Ti glasovi bili su nedovoljni da se ugrozi većina, jer su 44 delegata dala glas Crvenoj zvezdi. Čak ni kad se ima u vidu da su čak desetorica – a među njima i prvi čovek FSS, Slaviša Kokeza – bili uzdržani. Petorica uopšte nisu glasala. Skupštini je prisustvovalo 65 od 69 delegata, a među odsutnima su bili Dragoljub Vukadinović i Ivica Kralj. I da su došli, ništa ne bi promenili u prebrojavanju.

Iz Partizana su najavili nastavak pravne borbe, tako što će pokrenuti spor pred Upravnim sudom Republike Srbije.

(FOTO: Star Sport)

Najnovije vesti


×