{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Mundo deportivo: Razlozi zbog kojih je Barsa odustala od Jovića

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 34
Ili se to Katalonci „peru“ što gube bitku sa Realom?
Mundo deportivo: Razlozi zbog kojih je Barsa odustala od Jovića

Nisu problem realizatorske sposobnosti, nego igra u polju. Tako bi se u najkraćem mogli okarakterisati razlozi ubog kojih je Barselona, navodno, odustala od namere da angažuje Luku Jovića.

Navodno, jer je javna tajna da su Katalonci odavno pikirali srpskog napadača i visoko ga pozicionirali na listi želja u susret letnjem prelaznom roku, međutim, saznanje da je Real ne samo ušao u trku, već da je najbolji strelac Ajntrahta bliži Madridu, potisnula je aktuelnog vladara Španije u drugi plan, zbog čega, između ostalog, mora i da se „pere“ pred navijačima.

A nema boljeg katalizatora od lokalnog Mundo deportiva, koji u izdanju od ponedeljka takstativno navodi razloge zbog kojih se Barsa „ohladila“ kad je u pitanju angažman Luke Jovića. Njemu niko ne osporava učinak, uostalom 25 golova na 40 utakmica u dresu ekipe iz Frankfurta jasno pokazuje kakav je igrač, čak novinar Fernando Polo navodi da su sva trojica direktora kluba sa Nou Kampa – Erik Abidal, Pep Segura i Ramon Planes – detaljno skenirajući Luku na više od 15 utakmica ove sezone saglasni u oceni da trese mreže kao od šale, ali...

Problem je, ističe Mundo, što Barseloni nije potreban isključivo „kiler“, ubica golmana, već napadač koji će da učestvuje u igri, pripomogne u izgradnji akcija, kombinatorici na sredini terena. Zarbrinuti su, navodno, po pitanju Jovićeve igre na skraćenom prostoru, jer u Ajntrahtu ima šire polje delovanja, dok nisu sigurno kako bi se snašao u modifikovanoj verziji tiki-take, igri sa dosta dodavanja. Čak se pitaju da li bi se sudarao na centralnom delu igrališta sa Lionelom Mesijem, dovodeći u sumnju da li je sposoban da se izvuče na stranu, kao što to čini Luis Suarez, ne mali broj puta otvarajući prostor Argentincu da završava napade. U tom smislu, dodaje dnevnik naklonjen Blaugrani, Barseloni bi više pogodovao Antoan Grizman, koji već dve godine figurira kao potencijalno rešenje, ali nikako da zaduže bordo-plavi dres.

Osim toga, Barselona se preko stranica Mundo deportiva, pita da li je Luka Jović sposoban da ponovi okvaku sezonu, jer nikad u karijeri pre dolaska u Ajntraht nije bio ni približno efikasan, pa podsećaju da se u Benfiki nije naigrao. Jasno je da je eksplodirao ove sezone, zbog čega na Nou Kampu kao da dovode u sumnju cenu od 60.000.000 evra. Navodno, previše im je toliko da daju.

Real Madridu, izgleda, nije...

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×