{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

MOZZART uručio dobitak od Šurjakovog humanitarnog tiketa

/ Izvor: mozzartsport.com
Donacija u iznosu od 4.118 KM predata Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja Luka
MOZZART uručio dobitak od Šurjakovog humanitarnog tiketa

Proslavljeni fudbaler splitskog Hajduka i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Ivica Šurjak postao je Mozzartov rekorder u Humanitarnom tiketu u podne. Ivica je sastavio humanitarni tiket s potencijalnim dobitkom od fantastičnih 4.118,00 KM i pogodio pravo u centar. Legendarni fudbaler odlučio je da osvojeni novac usmjeri ka Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja Luka.

Kada smo nekada vrsnom fudbaleru javili da je dobrotvorni tiket prošao, bio je izuzetno radostan, napominjući da mu je najdraže zbog toga što će MOZZART taj novac donirati deci, koja su nam, kako je rekao, najvrednija.
"Za ovako nešto uvek je potrebno i puno sreće. Drago mi je što sam sa ovim fantastičnim iznosom postao rekorder vašeg 'Humanitarnog tiketa'. Svi smo osetljivi na mališane, naročito na one sa zdravstvenim problemima. Nadam se da će pomenuti novac iskoristiti na najbolji mogući način. U potpunosti podržavam kompaniju MOZZART ne samo u njenoj akciji 'Humanitarni tiket', već i u njenom društveno odgovornom radu generalno. Čuo sam puno lepih stvari o MOZZARTU", konstatovao je legendarni Ivica Šurjak.

Mozzartov humanitarni karavan, koji kroz Srbiju uspješno putuje preko dve godine, krajem 2017. godine stigao je i do nas. Kompanija MOZZART svakog dana obezbeđuje ulog od 50 konvertibilnih maraka za sastavljanje humanitarnih tiketa, a eventualni dobitak se usmerava ka organizacijama i ustanovama u Bosni i Hercegovini.
"Ponosni smo što akcija 'Humanitarni tiket u podne' usrećuje širom Bosne i Hercegovine. Trudimo se da kao regionalni lider u svojoj oblasti budemo predvodnici i kada je u pitanju briga o čitavoj društvenoj zajednici. Zbog toga su plemeniti listići kompanije Mozzart krajem prošle godine prevazišli granice Srbije i stigli kod nas. Nastavićemo da deci, starima, bolesnima i ostalima kojima je pomoć neophodna dokazujemo da nisu zaboravljeni", istakla je Tamara Kantar iz kompanije MOZZART.

Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja Luka jedina je ustanova ovog tipa na teritoriji Republike Srpske. Iz ove ustanove, kada je reč o brizi za decu, ističu da im je kompanija MOZZART ukazala veliku čast time što je za primaoca donacije izabrala upravo njihov centar.
"Osim kompaniji, zahvalni smo i fudbaleru, gospodinu Ivici Šurjaku. Ovim gestom su pokazali da postoje kompanije i pojedinci koji nisu zaboravili na mališane koji prolaze kroz rehabilitaciju slušanja i govora. Pored toga što nam je novac zaista važan, ova donacija za nas ima u veliku sentimentalnu vrednost, jer neko misli o nama", rekao je Saša Tatić, direktor Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja Luka.

U sklopu delatnosti Centra spada vaspitno-obrazovni i rehabilitacioni proces koji se realizuje kroz osnovnu, srednju školu i rehabilitaciju slušanja i govora dece i odraslih. Sastavni dio Centra je i osnovno obrazovanje i vaspitanje koje se realizuje kroz odgovarajuće nastavne planove i programe. Osim nastavnim aktivnostima, svaki učenik je obuhvaćen i vannastavnim aktivnostima, kroz slušne, govorne i logopedske vežbe. Svakodnevno u ustanovi boravi oko stotinu dece, a godišnje kroz slušne, govorne i logopedske vežbe bude obuhvaćeno preko 300 njih.

U okviru društveno odgovorne akcije kompanije MOZZART „Humanitarni tiket u podne“ četrnaest plemenitih kladilaca koji su bili uspešni u prognoziranju ishoda sportskih mečeva  doniralo je ukupno 9.586,00 KM humanitarnim organizacijama i ustanovama širom zemlje. Među njima su Dom za lica sa invaliditetom Višegrad, Zavod za slepa i slabovida lica „Budućnost” Derventa, Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica , Udruženje „Mozaik prijateljstva” Banja Luka, Udruženje „Kolijevka” Gacko, JU Centar „Zaštiti me” Banja Luka, Dom za penzionere i stara lica Lukavica - Istočno Sarajevo, Gerontološki centar Banja Luka, Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja Luka...

Najnovije vesti


×