{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
“Prekršili bismo osnovne i najvažnije propozicije ABA lige“, navodi se u saopštenju crveno-belih
Zvezda odbila Partizanovih 1.000 ulaznica za derbi

Hvala, ali ne hvala. Crvena zvezda se Partizanu zahvalila na ponuđenih 1.000 ulaznica za predstojeći večiti derbi u košarci, ali i istakla da tu ponudu ne može da prihvati, pošto joj propozicije ABA lige ne dozvoljavaju da učestvuje u prodaji karata.

Dakle, želja navijača da se večiti derbi posle dugo vremena igra uz prisustvo pristalica oba kluba verovatno će ostati neuslišena. Jer član 3.10 propozicija ABA lige, jednoglasno izglasan tokom leta, jasno zabranjuje organizovano vođenje navijača na gostujuće utakmice.

Ostaje doduše opcija da crno-beli tih 1.000 ulaznica pusti u slobodnu prodaju i time omogući Zvezdinim navijačima da dođu do karata. S tim da tu postoji bezbednosni problem, jer se naravno nikako ne sme dozvoliti da na istom sektoru budu i crno i crveno-beli navijači.

Crveno-beli pojašnjavaju u saopštenju koje prenosimo u celosti.
KK Crvena zvezda mts zahvaljuje se KK Partizan NIS na ponudi da se preko našeg kluba odvija prodaja kontigenta od 1.000 ulaznica koje su namenjene za navijače Crvene zvezde za nedeljnu utakmicu sedmog kola ABA lige jtd. Međutim, ovom prilikom ističemo da ne možemo da učestvujemo u prodaji, niti kupovini ovih karata, jer bismo time prekršili osnovne i najvažnije propozicije ABA lige.

Naše sportske rivale podsećamo ovom prilikom da smo zajednički, i jednoglasno izglasali na Skupštini ABA lige tokom leta i član 3.10 propozicija u kome se jasno navodi ’da se svim klubovima ABA lige zabranjuje organizovano vođenje navijača na gostujuće utakmice’.

KK Crvena zvezda mts očekuje potpuno poštovanje propozicija koje smo zajednički izglasali na Skupštini ABA lige, a to znači da je neophodno da nam se obezbedi minimum 10 karata za menadžment kluba, kao i da utakmica protekne u sportskoj atmosferi, potpuno u skladu sa propozicijama ABA lige.

Kao klub koji nikada nije ni uveo praksu derbija bez gostujućih navijača, KK Crvena zvezda ne može da utiče na eventualnu odluku našeg rivala da li će kontigent od navedenih 1.000 karata pustiti u slobodnu prodaju ili ne, za sektor koji je eventualno namenio navijačima Crvene zvezde, vodeći računa o potencijalnim bezbednosnim izazovima“.

(FOTO: Star Sport)

 

Najnovije vesti


×