{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Crveno-beli bez petorice prvotimaca u Blaugrani
Zvezda desetkovana u Barseloni

Košarkaši Crvene zvezde ozbiljno oslabljeni dočekuju meč 21. kola Evrolige sa Barselonom. Crveno-beli su put Katalonije krenuli bez petorice prvotimaca, a već ranije povređenim Davidovcu, Kuridži, Čoviću i Perperogluu, pridružio se i Branko Lazić, kojeg je slomio virus.

Ipak, srpski šampion će sutra od 21 čas bez bele zastave istrčati na parket Blaugrane.
"
Normalno, vidite da program ide i tu nema stajanja. Mi smo odigrali utakmicu protiv Cibone odgovorno, koliko je bilo potrebno da se pobedi i da se zadrži koncentracija. Barselona je veliki izazov, ekipa iz gornjeg dela Evrolige. Mi nažalost ne možemo da računamo na petoricu igrača, tako da nas to malo obeshrabruje, ali nadam se da ćemo rasterećeno odigrati jednu jednu dobru utakmicu", rekao je trener Crvene zvezde Dragan Šakota.

Kvalitet protivnika ipak ne dozvoljava preveliki optimizam u gostujućem taboru.
"Uvek sam govorio da imam jedan izuzetan respekt za sve španske ekipe, a Barselona i Real su dve najkvalitetnij, koje su pokrivene na svim pozicijama sa izuzetno visokim igračima i na spoljnim pozicijama. Od pleja Hange, koji je preko dva metra do trojki koji su do visine centra, gde oni mogu jako često da preuzimaju i da pokrivaju skokove sa tim spoljnim pozicijama. To je jedan kvalitet kojem mi u ovom trenutku ne možemo da pariramo, ali sa velikim entuzijazmom i rasterešćenošću možemo da odigramo kvalitetnu utakmicu što je vrlo bitno. Nikad se ne zna. Tako treba razmišljati. Da u svakoj utakmici gledamo šansu koja nam se ukaže", rekao je Šakota.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×