{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Zvezda, Cedevita, Mega i FMP protiv ulaska Olimpijakosa u ABA ligu, odluka za 18 dana

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 30
Igor Dodik nije za to da se Olimpiji dozvoli ostanak u regionalnom takmičenju za zelenim stolom
no_image.png

U opširnom intervjuu za Alternativnu TV prvi čovek ABA lige Igor Dodik govorio je detaljno o incidentima koji su se događali tokom finalne serije između Crvene zvezde i Budućnosti, ali se dotao i teme "Olimpijakos u regionalnoj ligi"

Predsednik ABA lige: Bojim se da ne izgubimo i ovo jedno mesto u Evroligi, ugovor nam ističe naredne godine

On je ne krije da Grci već neko vreme lobiraju i pokušavaju da izdejstvuju glasove određenih klubova.
"Olimpijakos bi mogao da se priključi ABA ligi, ali samo u slučaju da klubovi daju svoj pristanak. Na sednici Skupštine koja će biti održana u Banjaluci 24. maja raspravljaćemo o zahtevu Olimpijakosa i tada će se znati da li će atinski klub zaigrati u ABA ligi. Mislim da bi za ABA ligu bilo dobro da dobijemo novo tržište u svakom pogledu, ali i novu publiku. Svi znamo da je Olimpijakos velikan evropske košarke. Međutim, o tome ne odlučujem ja, na klubovima je da donesu odluku. Sve će biti poznato nakon sednice u Banjaluci”, kazao je Dodik pa objasnio šta se događa poslednjih nedelja na terenu: “Prema mojim saznanjima Cedevita, Crvena zvezda, FMP i Mega su protiv ulaska Olimpijakosa. Ne mora da znači da je to njihova konačna odluka. Do sednice Skupštine ima još vremena. Olimpijakos intenzivno lobira među svim klubovima, tako je još rano govoriti o svemu, s obzirom da se i ovdašnji klubovi vode svojim interesima”.

Ako bi Grci ušli, liga bi morala da se prošili sa 12 na 14 klubova. To bi ostavilo prostor da ljubljanska Olimpija ipak ostane u takmičenju, mada je ispala... 
“Kontaktirao me je Roman Lisac u nekoliko navrata sa zahtevom da se što pre organizuje Skupština ABA lige i da se raspravlja o proširenju lige. To nije bilo moguće zbog svih obaveza koje smo imali nakon završetka ligaškog dela sezone. Smatram da bi bilo potpuno nezaluženo da se Olimpija na taj način vrati u ABA ligu. To bi otvorilo niz pitanja, pa bi onda svi klubovi koji su ranijih sezona ispadali iz lige mogli da se žale. Mislim da jednom za svagda moramo da stanemo u kraj praksi da se zarad pojedinčanih interesa krše pravila preko noći. Ne vidim razlog zbog kojeg Olimpija ne bi odigrala jednu sezonu u ABA 2, pa da se preko sportskog terena vrati u ABA ligu. Sve drugo bilo bi nepravedno", zaključio je Dodik.

Foto: MN Press

Najnovije vesti


×