{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Andrija Gavrilović sa 14 igrača u protokolu
Zvezda bez Gista i Perperoglua u Žalgirio Areni

Nema predaha, niti prostora, da se smiri situacija i dođe do daha. Košarkaši Crvene zvezde su nakon samo nekoliko sati odmora krenuli na put preko Frankfurta do Kaunasa, gde ih u četvrtak (19.00) očekuje četvrti meč u poslednjih šest dana protiv Žalgirisa u Evroligi.

Trener Andrija Gavrilović za ovaj meč ne računa na Džejmsa Gista i Stratosa Perperoglua, kojih nije bilo ni u Berlinu protiv Albe.
"Naredna utakmica još jedna teška, dolazi nam ponovo u vrlo kratkom roku, nakon novog putovanja, i to protiv ekipe koja takođe ulazi u ovaj meč nakon uzastopna poraza u Evroligi. To znači samo jedno, moramo da budemo spremni i da odgovorimo na terenu na njihovu reakciju, jer će Žalgiris izaći sa ogromnim motivom i energijom na teren. Mi sa naše strane moramo da pronađemo rezerve i da odigramo dobru utakmicu odgovorimo našom energijom. U protokolu nam je 14 igrača, očekuje nas trening večeras nakon još jednog dugog puta, i nakon njega ćemo da odredimo sa kojim snagama ćemo izaći na teren u Kaunasu", rekao je trener Gavrilović.

Kapiten Branko Lazić veruje da će njegova ekipa pokazati veću čvrstinu nego u okršaju sa Albom.
"Sledeći protivnik je ekipa Žalgirisa, ekipa koja je zamalo napravila veliki preokret protiv Panatianikosa u utorak uveče. Sigurno da imaju veliki motiv i veliku energiju i želju da prekinu niz od tri poraza, uz to igraju na svom terenu, i u ovako kratkom roku to je prednost koja nije mala. Znamo odakle nam preti opasnost, ekipa ima dosta igrača iz prethodne sezone, imaju odličnu atmosferu u hali, ali sve će biti mnogo lakše ako budemo čvrsti i bez padova u igri", rekao je kapiten crveno-belih.

Ovo će biti sedmi duel dva kluba u Evroligi, Žalgiris vodi sa 4-2 u pobedama, a u poslednjem duelu koji je igran u dvorani Aleksandar Nikolić Crvena zvezda je pobedila 77:65.

Foto: MN Press

Najnovije vesti


×