{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Krilni centar potpisao je dvogodišnji ugovor sa crno-belima
Zvanično: Rašon Tomas novi igrač Partizana

Jutros se šuškalo, a već u toku dana sve je dobilo epilog. Rašon Tomas, bivši igrač Dinamo Sasarija, potpisao je za beogradske crno-bele. Kako klub navodi, on će u Partizanu provesti naredne dve godine.

Prethodne sezone je zajedno sa Dinamo Sasarijem, koji je sa klupe predvodio Đanmarko Poceko, bivši trener Cedevite, došao do finala Palakanestra u kojem je nesrećno izgubio od Venecije s rezultatom 4:3 u seriji. Može da se pohvali i jednim osvojenim trofejom, i to evropskim, pošto je ekipa sa Sardinije osvojila FIBA Evropa kup.

Tomasova statistika deluje zaista impresivno. On je u Fibinom takmičenju u proseku dolazio do 15,5 poena po utakmici uz 6,4 uhvaćenih lopti. Takođe, može se da se pohvali i da drži rekord ovog takmičenja po broju postignutih poena na jednom meču, jer je na jednom susretu došao do čak 40 poena uz 16 skokova, a imao je indeks korisnosti od 54.

Što se tiče igara u Palakanestru, ni tamo nije bio ništa lošiji. Rašon Tomas je u italijanskom šampionatu prosečno beležio 12,5 poena i imao je 6,6 skokova po utakmici.

Pre toga je nastupao za razvojni tim Oklahome u NBA G ligi, a tamo je takođe u proseku imao dvocifren učinak - 13,9 poena i 7,2 skoka po meču.

Takođe, prema još uvek nezvaničnim informacijama specijalizovanog košarkaškog sajta Sportando, Vilijam Mozli je blizu dogovora sa crno-belima. I ovaj košarkaš dolazi iz italijanskog Palakanestra, pošto je prethodne sezone nastupao za Trst.

Foto: KK Partizan

×