{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Zvanično: Pokuševski se prijavio za NBA draft

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Predviđaju mu da će biti potencijalno iznenađenje ovog događaja
Zvanično: Pokuševski se prijavio za NBA draft

Aleksej Pokuševski je zvanično prijavljen za NBA draft 2020. godine!

Mladi košarkaš je to objavio na svom Tviter nalogu i tako se dogodilo ono što su mnogi predviđali. Rok za prijavu je do 26. aprila, tako da je sada i Pokuševski zvanično deo drafta za ovu godinu. Sa ponosom je to sa svima podelio.
"Zvanično sam se prijavio na Draft. Uzbuđen sam zbog onoga što nosi budućnost", napisao je Pokuševski na svom Tviter nalogu.

Podsećamo, nedavno je trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas pričao o njemu i istakao da bi srpski košarkaš mogao da bude iznenađenje drafta.
"Mislim da će se Pokuševski prijaviti za draft i da će tamo biti izabran. Imamo NBA skaute na skoro svakom treningu zbog njega. Ja i moj stručni štab dobijamo gomilu poziva zbog njega. U ovom trenutku je veliki pritisak u klubovima povodom njega. Klubovi jednostavno ne žele da propuste nekog novog Dončića ili novog Jokića. Njih dvojica izazivaju nelagodu ostalim NBA klubovima koji se pitaju kako je Dalas ugrabio Dončića ili zašto je Denver izabrao debeljucu koji sada niže tripl-dablove. Sada ostali traže slične igrače u Evropi. Zato je svaki igrač sa potencijalom pod posebnim mikroskopom“, rekao je Jorgos Barcokas za Eurohups.

Pojedini sajtovi koji se bave predviđanjima za predstojeći draft svrstavaju Pokuševskog čak i na 13. poziciju prve runde, koju drži Nju Orleans, iako je većina saglasna da je najrealnije da njegov plasman bude od kraja prve, do početka druge runde.

Od klubova čiji bi pik mogao da ode upravo na Pokuševskog uz Pelikanse koji grade raznovrsnu, talentovanu i mladu ekipu, pominju se Boston i Filadelfija. 

FOTO: FIBA

Najnovije vesti


×