{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Žarko Paspalj: U reprezentaciji jedan skok i jedna dobra odbrana mogu da budu bitni kao 35 poena

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Legendarni košarkaš o predstojećem Mundobasketu u Kini
Žarko Paspalj: U reprezentaciji jedan skok i jedna dobra odbrana mogu da budu bitni kao 35 poena

Šteta samo za one godine sankcija. Da njih nije bilo trofejna vitrina Žarka Paspalja bila bi zaista impozantna. A ni ovako nije zanemarljiva. I dok se cela nacija nada da će srpski reprezentativci sa Mundobasketa iz Kine doneti još koju medalju, Paspalj ističe da prioritan cilj ipak treba da bude nešto niži.
Za početak da se plasiramo na Olimpijske igre, a ovo sve ostalo će doći samo po sebi. Najvažnije je za Savez, za kontinuitet reprezentacie je da budemo u šest. Neće to biti nimalo lako. Što se tiče medalja, to će da se vrlo brzo vidi na terenu”, kaže Paspalj.

Neće dakle biti lako, jer Paspalj očekuje dobro takmičenje, iako prvu fazu za izabranike Aleksandra Đorđevića vidi kao “malo jače zagrevanje”. Sve posle toga mnogo je bitnije. A najbitnije je...
Sve su super igrači, ali prvo svi treba da urade ono što se od njih traži, a to će da postavi Sale Đorđević. I to apsolutno nema veze sa njihovom igrom u timovima. Reprezentacija je jedno. Ti u reprezentaciji možeš jednom da skočiš i da jednom odigraš dobru odbranu i da to bude dovoljno, da bude isto toliko važno kao i 35 poena od drugog igrača. Taj deo nikome ne treba da bude bitan”, savetuje Paspalj.

Kompletan intervju Žarka Paspalja pogledajte u video klipu ispod.

 

Najnovije vesti


×