{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
„Uvek je zanimljivo igrati u živopisnom ambijentu hale Pionir. Ipak, mi smo naše šanse propustili. Imam osećaj da smo imali utakmicu u svojim rukama“
Zagorac: Stvorila se nezdrava atmosfera koja nije dobra ni za koga

U sredu heroj, u subotu – na drugom kraju skale.

Ako je u pre tri dana imao dovoljno hladnokrvnosti da pogodi najvažniji šut na utakmici, Rade Zagorac je sada ostao bez koncentracije zbog čega je prekršio pravilnik i Zvezdi olakšao put do drugog trijumfa u finalnoj seriji Superlige Srbije.

Ali, borba se nastavlja. I to poručuje nekadašnji kapiten Mege, svestan da ovaj Partizan može da pruži još više i bolje kako bi finale odveo bar do majstorice. A tamo – šta bude...

Za početak je pružio ruku protivniku i čestitao pobedu, ali i istakao koliko mu je krivo što se njegov kolega Ognjen Dobrić povredio na kraju prošlog susreta...
„Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi, stručnom štabu na dobroj utakmici. Žao mi je zbog povrede Ognjena Dobrića u prethodnoj utakmici, sticajem okolnosti dogodila se u kontaktu sa mnom i zato nije mogao da igra. Ipak, kredit njima što su i bez njega uspeli da odigraju konkurentnu utakmicu i pobede“, rekao je Zagorac i dodao:
„Uvek je zanimljivo igrati u živopisnom ambijentu hale Pionir. Ipak, mi smo naše šanse propustili. Imali smo utakmicu, imam osećaj da smo imali utakmicu u svojim rukama. Imali smo do poslednjih minuta, hteli smo egal do kraja, opet su pogodili neke šuteve, a mi smo malo nedisciplinovano igrali u napadu i odbrani i čestitam im na pobedu. Rezultat je 2:1, idemo dalje“.

Nema dilemu Zagorac koji detalj je rešio meč.
„Pustili smo dve njihove trojke. Davidovca i Riversa. To su sve košarkaške stvari koje moraju da se izvedu bolje. Žao mi je zbog toga, jer smo imali priliku. Verovatno je svim navijačima i neutralnim ljudima još zanimljivije, jer se ova serija produžava“.

Govorio je i o tome šta je potrebno da bi se dobila utakmica u ponedeljak...
„Jedinu stvar koju možemo da uradimo kako bismo došli do izjednačenja jeste da neke sitne stvari u završnici bolje uradimo. Baza i postuplati postoje, energijom i fizički im pariramo, ali neke sitnice pred kraj meča moraju bolje da se izvedu i mislim da je to dovoljno za pobedu“.

Mnogo je oprečnih komentara izrodila odluka sudijske trojke da Zagorcu svira tehničku grešku na 47 sekundi pre kraja zbog prelaska granične linije...
„Ne bih komentarisao suđenje. To je neki razlog zbog koje je svirana tehnička. Previše je tenzije nastalo oko derbija i ovako. Stvorena je situacija koja nije zdrava ni za jedne, ni za druge. Ipak je ovo sport, košarka. I jedni i drugi igraju u ekstremno teškim uslovima, nije nimalo lako. Ne volim da se košarka nipodaštava nekim spoljnim faktorima, ne bih komentarisao ništa“, poručio je Zagorac i dodao:
„Suđenje je bilo odlično, vrhunsko, na jako visokom nivou i nije ono bitan faktor“.

Treču utakmicu zaredom igrači se bore u neverovatno teškim uslovima, što polako uzima svoj danak...
„I posle druge utakmice sam govorio da ni mišići, ni mozak ne mogu da funkcionišu na optimalnom nivou u ovim uslovima. Nije to dobro ni za jedne, ni za druge. To su faktori koji ne mogu da se promene u ovom trenutku i obe ekipe su spremne na to. Ne bih da svim tim stvarima umanjim trud koji pružaju igrači oba tima“, zaključio je Zagorac.

×