{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Za nastavak NBA lige potrebno 15.000 testova na virus korona, veći deo osoblja neće putovati sa timovima

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Najjača liga na svetu spremna na brojne promene ukoliko dođe do nastavka sezone
Za nastavak NBA lige potrebno 15.000 testova na virus korona, veći deo osoblja neće putovati sa timovima
@AFP

NBA se polako priprema za eventualni nastavak sezone. Priprema za povratak košarke biće mukotrpna, pošto je neophodno obezbediti potpunu bezbednost svih aktera utakmice, što iziskuje i masovno testiranje igrača, trenera, ali i svih ostalih koji će biti prisutni u dvorani.

Zbog svega toga, biće neophodno blizu 15.000 testova na virus korona, kako prenosi novinar Adrijan Vojnarovski. Ističe se da ovaj iznos može biti dopremljen od strane kompanija, ali da komesar Adam Silver ne želi da žuri, uzimajući u obzir da je trenutno velika potražnja od strane američkih građanja za ovim sredstvom.

Međutim, Silver istovremeno ističe da bi želeo da se sezona nastavi tamo gde je i prekinuta, dakle nakon 11. marta kada je Rudi Gober bio pozitivan na virus korona. On se od zaraze oporavio relativno brzo, samo dve sedmice nakon što je pozitivno testiran.

Gotovo paralelno se gleda da se smanji broj osoblja koji prati timove na utakmice. Taj broj se obično kreće između 40 i 50, ali se očekuje da će po nastavku sezone biti prepolovljen. Glavna uloga u rešavanju pitanja ko će ostati sa ekipom, a ko ne biće zdravstveno stanje i starost, kako prenosi ESPN.

Ističe se da su na poslednjem sastanku dva generalna direktora istakla zabrinutost za članove svoje ekipe, uzimajući u obzir njihovu starost.
"Ne želim da ih stavim u vatru, brinem se za njih. Mislim da je to rizik koji ne želimo da preduzmemo", istakao je jadan od njih.

Istaknuto je da NBA liga mora doneti jasne smernice oko toga ko se u čitavoj organizaciji tima smatra ključnim, kako bi se izbegle eventualne nesuglasice.

Foto: @AFP

Najnovije vesti


×