{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Za Amerikance bi važila posebna pravila?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Karantin, pa testovi i povratak na trening, pišu podgoričke Vijesti
Za Amerikance bi važila posebna pravila?

Šta će se dogoditi ako se ABA liga, Evroliga i Evrokup nastave, a američki igrači ne budu mogli da se vrate iz Sjedinjenih Američkih Država u zemlje u kojima igraju?

Tim pitanjem bavile su se podgoričke Vijesti, barem kada je Crna Gora u pitanju.

Naime, stranci Budućnosti i Mornara su u SAD (Kobs, Martin, Kilpatrik, Nidam, Vajthed, Pulen, Hant), a njihov povratak u ovakvoj situaciji je komplikovan, ali i zahteva posebne zdravstvene preporuke.

Povratnici u Crnu Goru trebalo bi da provedu 14 dana u karantinu, pa još 14 u samoizolaciji, ali bi za posebne slučajeve mogla da važe i posebna pravila, rekao je za Vijesti Boban Mugoša, direktor Instituta za javno zdravlje.
"U izuzetnim slučajevima, kakav je ovaj, povratnici bi morali u karantin 14 dana, nakon čega bi bili testirani na korona virus. Ako test bude negativan mogu da se priključe timovima", rekao je Mugoša za Vijesti.

Jasno je da bi 28-dnevni karantin i izolacija, nakon već skoro dva meseca pauze, značio da je povratak takmičenju praktično nemoguć, ali u ovom slučaju možda se i stiču uslovi da Budućnost i Mornar krenu u proces povratka svojih igrača u Podgoricu i Bar.  

Najnovije vesti


×