{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vujošević: Da je Teodosić bio tamo znalo bi se ko je broj jedan, ko broj dva

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 43
"Očigledno da je došlo do borbe za liderstvo u određenim momentima, koja do kraja nije bila zdrava"
Vujošević: Da je Teodosić bio tamo znalo bi se ko je broj jedan, ko broj dva

Reprezentacija Srbije nije uspela do medalje na Svetskom prvenstvu, a to su mnogi očekivali. Posle ovakvog rezultata, ali i pobede nad Sjedinjenim Američkim Državama što je pozitivna stvar, mnogi komentarišu zbivanja u Kini, a u međuvremenu svoje mišljenje dao je i Duško Vujošević.

Jasno je da bi stvari izgledale drugačije da su u timu bili Miloš Teodosić i Dragan Milosavljević, a Vujošević je govorio i o tome što Kalinić nije igrao na Mundobasketu.

Pre svega - o Teodosiću. Čuveni trener vidi problem u liderstvu i kaže da bi mnogo bilo drugačije da se Teo nije povredio. Da bi se znalo - ko je igrač broj jedan u timu.
"Neprikosnoveno pravo selektora je da sastavlja državni tim, a u isto vreme on je taj koji snosi odgovornost. Mislio sam da će izostanak Teodosića lakše da se preboli, ali očigledno da je došlo do borbe za liderstvo u određenim momentima, koja do kraja nije bila zdrava. Da je Teodosić bio sa ekipom znalo bi se ko je broj jedan, ko broj dva... i lakše bi se uspostavila hijerarhija", rekao je Duško Vujošević u razgovoru za Sport Klub.

Iskusni trener je potom prokomentarisao to što Kalinić nije našao mesto među poslednjih 12. Nije bio na konačnom spisku, već je ranije precrtan zajedno sa Nemanjom Nedovićem.
"Što se tiče Kalinića, smešno bi bilo da je zbog one izjave o Kosovu eliminisan sa spiska. Ja se nadam da nije, ali ni on ne bi trebalo da zaoštrava situaciju i treba da ostavi prostor da bude ponovo pozvan i da ima želju da ponovo bude deo srpskog tima. Ne treba da pravi zid koji ne može da se premosti. Kada to kažem, ne mislim o politici, već o tome što nije učestovao na Svetskom prvenstvu. Nikola je čovek koji nema smisla za politiku i on priča istinu, dok političari kažu da neće da daju Kosovo, a rade sve suprotno", dodao je Vujošević.

FOTO: Star Sport

Najnovije vesti


×