{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Vlade Jovanović: Oprezno na koncu grupe, ali realno - bolji smo od rivala

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
“Islađani ne dozvoljavaju da se razvije igra, Turci imaju jako dobre bekove, Italijani imena, ali ne i čvrstinu i jedinstvo...", savetuje oprez bivši trener Partizana
Vlade Jovanović:  Oprezno na koncu grupe, ali realno - bolji smo od rivala
"Vlade Jovanović"

Na papiru - uradili smo najteže što je trebalo na Evrobasketu. Saglasan je i bivši trener Partizana Vlade Jovanović, koji ipak upozorava da bi svako opuštanje moglo skupo da košta. Uveren je naravno da su to znaju i u stručnom štabu Aleksandra Đorđevića, pa ne sumnja da će kvalitet košarkaške reprentacije Srbije izneti završnicu grupne faze takmičenja na pravi način.
"Prvo nas očekuje Island, jako borben i neugodan rival. Krasi ih velika agresivnost i borbenost, ne dozvoljavaju da se razvije igra. Imaju Stefansona sa kojim dobijaju jednu drugu dimenziju, ali mi imamo odbrambene igrače koji mogu da ga zaustave. Takođe, imamo košarkaše koji mogu da reše situacije jedan na jedan. Potrebno je biti oprezan i nadati se najboljem", rekao je Jovanović za mozzartsport.com.

Šta mislite o meču sa Turskom?
"Imaju NBA igrače, jako dobre bekove, iznenadili su Italiju, ali su pokazali slabost protiv Španije. Mislim da neće biti nekih većih problema da meč rešimo u našu korist".

Italijani takođe imaju sjajne pojedince, NBA igrače, ali im nešto fali...
"Nemaju čvrstinu ni jedinstvo, bekovi nemaju dovoljno kreativnosti, ne prave viškove. Igraju sa dosta preuzimanja u odbrani, meki su u defanzivi, imaju dobar tim, ali u ovom momentu nisu dovoljno utegnuti. To ne znači da se neće popraviti. Valja biti oprezan", zaključio je Jovanović.

Piše: Đurđe Mečanin;
Foto: MN Press.

Najnovije vesti


×