{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Virtus želi završni turnir Evrokupa u Bolonji u septembru

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 14
Italijani već predali zahtev za organizaciju bordu Evrolige
Virtus želi završni turnir Evrokupa u Bolonji u septembru

Odmah po prekidu košarkaške sezone bilo je jasno da će biti ogromnih promena u kalendaru kada je reč o Evroligi i Evrokupu. Postavlja se dobro pitanje da li će se ova dva nadmetanja uopšte i okončati, mada trenutno postoji dobra volja da se računi svedu na sportskim terenima na koliko-toliko adekvatan način.

Tako iz Bolonje danas stiže predlog da se u ovom gradu održi završni turnir Evrokupa, te da se na taj način promeni postojeći format i takmičenje završi sa osam timova koji se i dalje nalaze u žrebu.

Jasno je da se zbog pandemije virusa korona širom Evrope, Evroliga i Evrokup neće nastaviti pre početka juna. Ideja Virtusa je da se drugo po kvalitetu evropsko takmičenje u košarci održi još kasnije, u septembru. Kažu da bi se igralo sa novim sastavima, a tako prenosi Sportando pozivajući se na Resto del Karlino.
"Evroliga sluša naše predloge, za razliku od situacije u Italiji", kaže predsednik Virtusa, Luka Baraldi.

Kao što je to slučaj i sada, finalisti bi obezbedili učešće u narednoj sezoni Evrolige. Naravno, sve u zavisnosti od toga da li će Valensija uspeti da se domogne mesta među najboljih osam Evrolige za ovu sezonu. Tada će samo osvajač doći do ulaznice za elitu.

Podsetimo, FIBA Liga šampiona već se opredelila na revolucionarni korak i pomerila je završnicu takmičenja za septembar, kada će se održati Fajnal ejt turnir. Pitanje je ipak da li će se svi učesnici Evrokupa složiti sa ovim predlogom.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×