{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
"Ne bi bilo ukusa pobede u njoj", kažu u Bolonji
Virtus neće titulu

Košarkaška sezona u Italiji nije još zvanično poništena, ali je samo pitanje dana kada će ta odluka biti potvrđena.

Oko toga su se saglasili, kako su pisali italijanski mediji, svi klubovi lige, osim dva vodeća, Virtusa i Sasarija, ali su ruku za anuliranje takmičarske godine dali i Košarkaški savez i Serija A. Tako da sve što su timovi učinili do početka takmičarske godine, biće kao gumicom obrisano.

Preovladava stav da će Virtus time biti najviše oštećen, jer je prvi na tabeli, sa dve pobede više od Sasarija i važio je za najvećeg favorita za titulu. Ipak, koliko ne delovali oduševljeno najavljenim poništavanjem sezone, u Bolonji poručuju da neće tražiti da im se dodeli titula.
Nismo razgovarali o tome, niti ima potrebe da razmišljamo u tom pravcu. Ukoliko sezona bude poništena, prvaka neće biti. Mi titulu nećemo tražiti, niti nam je tako osvojena potrebna. Ne bi bilo ukusa pobede u njoj, jer nije potvrđena na terenu“, rekao je Luka Baraldi, generalni direktor Virtusa.

Ostaje otvoreno pitanje šta će se desiti sa Evrokupom, u kojem je klub iz Bolonje stigao do četvrtfinala. Taj rasplet čeka i Partizan...

Foto: Starsport©

Najnovije vesti


×