{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
"Ni 27.000 Francuza neće biti prepreka ka osvajanju zlata", poručio je bivši reprezentativac
Vesa Petrović za MOZZART Sport: Neka se sada svi plaše Srbije!
""

Jedan je od članova čuvene generacije koja je 9. septembra pre 14 godina osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Istanbulu. Pred više od 12.000 vatrenih navijača Turske Jugoslavija pobedila domaćina i popela se na tron Evrope. Veselin Petrović se u razgovoru za naš sajt prisetio tih momenata, ali i najavio da bi taj uspeh mogao da se ponovi već ove godine u Lilu.
"Bila je čast biti u ekipi sa takvim pobednicima. To mora da se doživi. Mislim da je Bodiroga jednom prilikom izjavio da je to najubedljivija pobeda u finalima Evropskog prvenstva. Bilo je 12.000 Turaka i oko 100 naših, ako su uopšte mogli da nas vide. Mislim da ni ovim momcima neće biti problem 27.000 Francuza. Igraju u jakim timovima, navikli su na pritisak i imaju odličnog trenera", rekao je Petrović za MOZZART Sport.

Srbija je završila grupnu fazu Evropskog prventva ove godine kao prva u grupi sa pet pobeda, a bivši reprezentativac smatra da je igra naših Orlova na izuzetnom nivou.
"Igramo fenomenalno! Nadam se da ćemo nastaviti ovako do kraja i biti prvaci. Ne treba biti stručnjak pa primetiti da naša reprezentacija igra fantastično. Neverovatna je energija između igrača i to je glavna naša glavna prednost u odnosu na druge selekcije".

Posle grupne faze poznat je deo kostura u kom se nalazi Srbija. U osmini finala čeka nas Finska, a ako favoriti budu pobeđivali po planu sledeći protivnik je Hrvatska, a onda eventualno i Litvanija u polufinalu.
"Treba nastaviti u ovom ritmu. Nijedna ekipa nije za potcenjivanje, pa ni Finska. A mi ih sigurno nećemo potceniti. Hrvati imaju dobru ekipu sa dosta jakih individualaca. To može biti prednost, ali možete biti i problem. U svakom slučaju, naši košarkaši bi trebalo da gledaju svoju igru, a ne protivnike", smatra Petrović.

Košarkaš koji je u karijeri između ostalog nastupao za Vojvodinu, Partizan i Ostende smatra da je ključ uspeha u tome da se nastavi sa ovakvom energijom i da se ne gledaju pojednici već tim.
"Košarka nije tenis. To je timska igra. Mene oduševljava povezanost naših košarkaša. Mi smo prošle godine bili drugi u svetu. Ne treba da gledamo ko nam ide u susret. Oni treba da gledaju nas. Neka se sada svi nas plaše!", zaključio je Petrović.

Srbija, kao što smo rekli, u osmini finala Evrobasketa sastaje sa Finskom, a meč je na programu u nedelju.

(FOTO: Action Images)

×