{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Večiti kreću od polufinala? To je bilo razmišljanje i pre korone! Možda se ne bude ni igrala Superliga…

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 11
“To je sve jedna od varijanti. Ne znamo kada i koliko će vremena biti. Možda ćemo odmah igrati plej-of, možda nećemo uopšte igrati ništa. Nije ništa usvojeno još”, kaže Leon Deleon za MOZZART Sport
Večiti kreću od polufinala? To je bilo razmišljanje i pre korone! Možda se ne bude ni igrala Superliga…

Situacija u evropskoj košarci je alarmantna, krenuvši od Evrolige i Evrokupa, do ABA lige. Međutim, u celoj toj priči naša dva najveća kluba između ostalog čeka i takmičenje za prvaka Srbije, a tamo bi večiti mogli da krenu od polufinala.

Ako se  uopšte bude i igrala Superliga… Sve zavisi kada će se smiriti celokupna situacija oko virusa korona.

Da li postoji šansa da večiti rivali budu priključeni od polufinala Superlige, pitali smo Leona Deleona, direktora takmičenja.
To je bilo jedno od razmišljanja, nezavisno od korone. Ako se plasiraju u završnice evropskih takmičenja. Bilo je razmišljanje da se kasnije priključe. Naravno, u ovakvoj situaciji ako budemo u prilici da bilo šta igramo. Opet, sigurno da će biti onemogućeni da igraju od početka jer će morati da igraju Evroligu, Evrokup, ABA ligu. Pretpostavljam”, kaže Deleon za MOZZART Sport.

Postoji više načina na koji može da se realizuje cela priča.
Pa verovatno od polufinala. Ali to nije usvojeno ništa. To je, onako, jedna vrsta razmišljanja. Razmišljali smo i da se igra od četvrtfinala plej-ofa posle Superlige. Na stolu je sve i moguće je sve. Kada se ovo privede kraju, nadam se u skorije vreme, onda ćemo da krenemo da smišljamo koja kombinacija je realna. Videćemo i kako će se igrati Evroliga i Evrokup”.

Superliga je trebalo da startuje početkom maja, ali je očigledno da će zbog  svega  morati da bude pomerena.
Pre korone je bilo dogovoreno da Superliga treba da počne 1. maja. Sada je sigurno da će krenuti mnogo kasnije. Prvo da sačekamo da proše koronavirus. Pa da vidimo kako će se igrati ostala takmičenja, pa da vidimo paralelno sa njima. Pa da vidimo kada možemo da se spojimo. Jako je teško govoriti. To su sve  spekulacije. Razmišljamo o nekoliko varijanti”, rekao je Deleon.

FOTO: Star Sport

Najnovije vesti


×