{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Pratite uživo dešavanja iz beogradske dvorane "Aleksandar Nikolić"...
KRAJ: Srbija - Gruzija 90:94

Vesti uživo

19:02

PROČITAJTE IZVEŠTAJ

Na licu mesta je bio Nikola Stojković, koji je priredio izveštaj koji ćete moći da pročitate na sledećem linku.

 

Do narednog viđenja vas pozdravlja Srđan Todorović. Provedite prijatan ostatak večeri i ostanite uz nas za reakcije.

19:00

ŠOKANTAN PORAZ!

Neverovatan šok u "Aleksandru Nikoliću"... Gruzija odnosi pobedu protiv reprezentacije Srbije. Sjajni Mekfaden sa 33 poena i Šermadini sa 23 poena donose trijumf gostima.

18:58

KRAJ MEČA: SRBIJA - GRUZIJA 90:94

Pogađa Mekfaden prvo bacanje. Pa i drugo. Veličković ne pogađa za tri. Kraj meča.

18:56

40. MINUT (6,8 SEKUNDI): SRBIJA - GRUZIJA 90:92

Zagorac ispaljuje er-bol sa poludistance. Gledaće se snimak ponovo, da vidimo koliko je ostalo tačno do kraja...

18:54

40. MINUT (15,8 SEKUNDI): SRBIJA - GRUZIJA 90:92

Jaramaz umalo da izgubi loptu, ostaje sedam sekundi do kraja našeg napada. Još 15,8 sekundi ukupno do kraja. Tajmaut traži Kokoškov.

18:50

40. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 90:92

Mekfaden pogađa trojku! Vodi Gruzija sa dva razlike, još 26 sekundi! Sada sudije gledaju koliko vremena je preostalo do kraja, jer je sat stao.

18:49

40. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 90:89

Šermadini pogađa za dva iz reketa i Gruzija vodi za na ulazu u poslednji minut! Sva sreća Miroslav Raduljica pogađa uz faul i imaće bacanje. Nije pogodio dodatno bacanje.

18:47

39. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 88:87

Faul nad Aleksom Avramovićem, koji je uhvatio ofanzivni skok! Svuda je sada rođeni Čačanin... Pogodio je prvo Avramović, pa i drugo. Dobro je! Trojka Guzrije, Berišvili...

18:43

38. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 86:84

Promašaj naših, pa Gruzija preko Mekfadena dolazi do novog izjednačenja. Sva sreća, tu je Ognjen Jaramaz. Nisu gosti iskoristili naredni napad, a Avramović sada zakucava! Odlična njegova rola, bez ikakve sumnje. Novi neiskorišćen napad Gruzije, a onda nema trojke Zagorca... Sanadze pogađa za tri. Biće ovde neverovatno gusto. Tajmaut Kokoškov.

18:41

37. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 81:78

Šermadini pogađa nakon minuta odmora. A onda NOVA TROJKA Alekse Avramovića! Sjajan je ovaj momak u ovim trenucima... Skok u napadu Gruzije nakon promašaja Buržanadzea, pa će isti košarkaš na liniju za slobodna bacanja. Pogodio je oba. I dalje je gusto.

18:38

35. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 78:74

Simonović pogađa oba bacanja. Ne koristi Gruzija napad, a Aleksa Avramović pogađa IZUZETNO važnu trojku. Čačanin podiže energiju na tribinama, pa trener Gruzije traži tajmaut!

18:34

35. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 73:74

Aleksa Avramović je iznudio faul. Promašio je prvo slobodno bacanje... Drugo je pogodio. Faul Miroslava Raduljice nad Mekfadenom u reketu, kada lopta nije ni bila kod njega. Biće to bacanja za najboljeg košarkaša Gruzije večeras. Pogodio je oba. Buržanadze pravi faul nad Kravićem koji će na liniju za bacanja. Pogađa samo jedno. Srećom, Gruzija gubi loptu.

18:29

34. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 71:72

Jaramaz koristi svoju brzinu i upisuje nove poene. Kravić pravi faul nad Šermadinijem, a onda to isto čini Rade Zagorac. Već smo ispunili bonus. Sada dobar Kravić u odbrani i sprečava Šermadinija da dođe do poena. Promašaj Rebića, ali gazili su aut-liniju košarkaši Gruzije, pa lopta ostaje za nas. Ništa od trojke Zagorca. Faul nad Šermadinijem, nova bacanja... Pogodio je prvo, a drugo promašio. Srećom, nakon ofanzinvnog skoka nema poena Gruzije. Ali ima iz kontre. GRUZIJA VODI!

18:27

32. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 69:69

Lepa akcija Zagorac - Kravić i zakucavanje! Sada faul Nikole Rebića nad Mekfadenom... Zagorac postiže autokoš. Simonović promašuje trojku, a Rebić pravi faul. I dalje ne možemo da pronađemo adekvatan ritam, pa Šermadini ponovo donosi izjednačenje.

18:23

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: SRBIJA - GRUZIJA 67:65

Fauliran je Ognjen Jaramaz, koji će imati slobodna bacanja... A Gruzija ima devet sekundi do kraja da realizuje napad posle toga. Ognjen je pogodio oba, dok Mekfaden srećom promašuje trojku, pa ipak vodimo pred poslednjih deset minuta košarke.

18:20

30. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 65:65

Sanadze smanjuje na dva razlike sa linije penala. A Avramović na drugoj strani vraća te poene, takođe sa linije za slobodna bacanja. Mekfaden dolazi do novih poena, ubacio je već 23 poena! Zagorac bez poena iz ugla, a onda faul Simonovića... Pogađa prvo bacanje Andronikašvili, a i drugo. NEREŠENO JE!

18:15

29. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 63:59

Veoma lepo je uspeo sada da iznudi Aleksa Avramović dva slobodna bacanja. Međutim, prvo pogodio nije, ali jeste drugo. Mekfaden će na liniju za penale na drugoj strani, pošto je Veličković načinio faul. Gruzijac pogađa oba i sada je samo jedan poen razlike između dva tima. Veličković promašuje za tri, ali srećom trojke nema na drugoj strani. Avramović prekida crnu seriju, dok Raduljica pogađa jedno bacanje.

18:12

27. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 59:57

Tek prva lična greška Gruzije u trećoj četvrtini, a ostala su samo četiiri minuta do kraja. Neverovatno. Rebić sa velike distance ne pogađa za tri, dok Veličković pravi faul i prekida akciju Gruzije. Iskoristili smo bonus. Šermadini pogađa i smanjuje na samo dva razlike.

18:10

26. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 59:55

Pogodak čačanskog košarkaša, Alekse Avramovića prekida seriju Gruzije. Nakon toga promašaj Šermadinija, a Marko Simonović je već na drugoj strani i poentira u kontri. Sjajno! Ali neverovatno, Mekfaden je nezaustvaljiv - nova trojka! Tu su sada poeni Avramovića još jednom... Veoma brz ritam utakmice. Faul Alekse Radanova nad Šermadinijem i biće bacanja. Oba pogađa.

18:07

25. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 53:50

Nažalost, nova promašena trojka, ali nema kazne na drugoj strani. Izborili su se naši momci lavovski za loptu u narednom napadu nakon promašaja Simonovića, ali koša nije bilo. A onda trojka Mekfadena - ne da se Gruzija! Ukradena lopta gostiju, a Buržanadze smanjuje na samo posed razlike! Mora Igor Kokoškov da traži tajmaut...

18:04

23. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 53:45

Promašuje Šermadini. Loše dodavanje Todorovića, a Mekfaden dolazi do novog polaganja. Jaramaz promašuje trojku, hvata Šermadini. Sanadze srećom promašuje za tri na drugoj strani, a Todorović koristi sve vreme ovog sveta i konačno pogađa sa distance. Grešku u koracima prave košarkaši gostujuće ekipe.

18:03

POČINJE DRUGO POLUVREME!

Gruzija ne koristi prvi napad, a Rebić hvata loptu. No, loptu gube i naši momci, pa Buržanadze smanjuje na pet razlike. Novi neiskorišćeni napad Srbije, a Jaramaz sve ispravlja ukradenom loptom i polaganjem.

17:51

KLADITE SE UŽIVO!

Na sajtu kladionice Mozzart možete se kladiti na konačan ishod današnjeg duela. Pobeda Srbije trenutno se vrednuje kvotom 1,04, dok bi iznenađenje koje bi priredili Gruzini donelo prolaz kvote 16,0 u ovom momentu. 

17:47

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: SRBIJA - GRUZIJA 48:41

Dobra odbrana Srbije i to je to za ovo prvo poluvreme. Bolje smo krenuli, Gruzija je uspela da se vrati u meč, pa je pred momcima Igora Kokoškova još posla u drugih 20 minuta.

 

Najefikasniji u timu Srbije za sada je Ognjen Jaramaz sa 13 poena, prate ga Nikola Rebić i Aleksa Avramović sa po sedam poena, dok se na drugoj strani ističu Tadeus Mekfaden sa 11 poena, odnosno Gjorgi Šermadini sa deset poena.

17:45

20. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 48:41

Veličković ubacuje nove poene za Srbiju, ali je tu kada treba Šermadini za Gruziju. I onda baš kada treba, trojka Nikole Rebića! Tajmaut Gruzije, još pet sekundi do kraja poluvremena.

17:43

19. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 43:39

Sanadze ubacuje nove poene za reprezentaciju Gruzije iz reketa. Zagorac promašuje, hvatamo ofanzivni skok, onda ponovo Zagorac, sada za tri. Novi promašaj, a onda faul Novice Veličkovića na skoku i to će biti bacanja za Buržanadzea. Precizan je oba puta i gosti su na minus četiri.

17:40

19. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 43:35

Međutim, trojku u narednom napadu pogađa Berešvili. Kravić ne dolazi do lopte, ali košarkaši Igora Kokoškova uspevaju da uspore ritam narednog napada. Međutim, Šermadini postiže nove poene pod košem. Evo konačno slobodnih bacanja za naš tim, na penale će Novica Veličković. Pogodio je prvo, a i drugo, pa održavamo prednost na koliko-toliko pristojnoj razdaljini.

17:38

18. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 41:30

Sada Rade Zagorac gubi loptu za naš tim, da bi se i Gruzija zahvalila i uzvratila na identičan način. Ni mi ne koristimo napad, a Simonović je faulirao Buržanadzea, koji će na liniju za slobodna bacanja. Pogodio je samo prvo. I evo sada trojke Alekse Avramovića! A Gruzija svoj šut sa distance promašuje...

17:33

16. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 38:29

Pogodio je Simonović prvo slobodno bacanje. Drugo je promašio, a treće je takođe ubacio. Sada ponovo lepa akcija Gruzije koju završava Turdziladze. A onda je Jaramaz fauliran na šutu za tri poena, kada je ovaj napad delovao izgubljeno... Ognjen je pogodio sva tri! A Mekfaden je užasno šutirao i prepustio loptu Srbiji...

17:29

15. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 33:27

Rampa Tunziladzea nad Nikolom Rebićem, a onda izgubljena lopta Radeta Zagorca. Već osam izgubljenih lopti imamo za 13 minuta... Na sve se nadovezuje još jedan faul Nikole Rebića. Osvajamo loptu, ipak, a Marko Simonović pogađa trojku i vadi Srbiju iz letargije! Međutim, sada lepa akcija Turdziladzea. Šta ima veze, Simonović će imati tri penala! Ulazi u igru Stefan Đorđević, evo njegovog debija u nacionalnom dresu.

17:26

13. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 30:25

Mekfaden je pogodio i dodatno slobodno bacanje, a Dejan Todorović ispravlja promašaj Raduljice sa poludistance pod košem. Pravi kapiten Srbije pod košem prekršaj nad Šermadinijem na skoku, nakon što je Mekfaden promašio novu trojku. U igri je po prvi put Aleksa Radanov umesto Dejana Todorovića. Korsancija pogađa, a Kravić ispaljuje er-bol. Srećom, nema sada poena za Gruzine...

17:22

12. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 28:22

Spetljali su se sada Veličković i Raduljica, nije prošao alej-up, dok na drugoj strani Šermadini smanjuje razliku na jednocifrenu. Nakon toga loptu gubi Todorović, a Mekfaden pogađa uz prekršaj, pa se serija gostiju nastavlja. Mora ovo da prekine Igor Kokoškov minutom odmora.

17:18

KRAJ PRVE ČETVRTINE: SRBIJA - GRUZIJA 28:18

Nesportska lična greška Ognjena Jaramaza, pošto je prekinuo kontru Gruzije. Slobodna bacanja pogađa Andronikašvili, ali gosti ne koriste naknadni napad. Sada ni mi ne igramo ponajbolje, gubi loptu Rebić, a do novih poena dolazi Gruzija iz lej-apa. Srećom, prekida Avramović ovaj niz gostujućeg sastava, a na sve se nadovezuju poeni Radeta Zagorca. Četvrtina je okočana poenima Mekfadena, pa Srbija ima plus deset nakon prvih deset minuta košarke. Sasvim dobra igra momaka Igora Kokoškova.

17:15

9. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 24:12

Buržanadze promašuje zicer, ali Šermadini hvata ofanzivni skok, pa će ići na liniju za slobodna bacanja. Oba puta je bio siguran, a Avramović odmah gubi loptu na drugoj strani. Potom je Simonović faulirao Mekfadena, koji će takođe šutirati penale, jer je naša selekcija ispunila bonus. Pogodio je oba, a Ognjen Jaramaz je pogodio novu trojku. Još jedna ukradena lopta za naše, a Rade Zagorac prikucava na drugoj strani igrališta! Sada uzvraća Šermadini novim zakucavanjem.

17:13

8. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 19:6

Mekfaden ide na prodor, a Avramović pravi prekršaj, pa će košarkaš Gruzije imati slobodna bacanja. Prvo je pogodio, pa i drugo i Gruzija je opet na jednocifrenom zaostatku. No, samo na kratko, odličan prodor Ognjena Jaramaza, a onda i izgubljena lopta Gruzije zbog nove greške u koracima. Avramović ubacuje nove poene i prednost samo nastavlja da raste.

17:11

7. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 15:4

Promašuje trojku Mekfaden, ali isto to radi i Todorović. Ofanzivni skok Kravića, a potom i poeni Todorovića sa poludistance! Srbija ima dvocifrenu prednost po prvi put večeras. Sada užasna reakcija pod košem jednog od igrača Gruzije, ali i mi gubimo prvu loptu večeras... Poklon vraćen - nova greška, ovaj put u koracima za Gruziju.

17:08

5. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 13:4

Dobra odbrana Ilića na drugoj strani i ukradena lopta. Međutim, Raduljica ne koristi priliku da sa polu-distance vrati Srbiju na plus devet. Ni Gruzija ne blista, pošto gubi još jednu loptu, da bi Nikola Rebić učinio ono što pre par trenutaka kapiten Srbije nije - plus devet! Potpuno van ritma deluju gosti na otvaranju ovog susreta, a izlazi Raduljica.

17:06

4. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 11:4

Posle tajmauta Raduljica pravi prekršaj, a trojku ne pogađaju košarkaši Gruzije. Na drugoj strani, Ognjen Jaramaz nastavlja da sipa poene i Srbije je blizu dvocifrene prednosti, ali evo koša gostiju - Cicanadze prekida agoniju Gruzije. Potom ni Rebić ne pogađa, a Buržanadze smanjuje na minus pet. Srećom, tu je Miroslav Raduljica da nas vrati na pravi kolosek.

17:02

2. MINUT: SRBIJA - GRUZIJA 7:0

Prve poene za reprezentaciju Srbije postiže Miroslav Raduljica pod košem! Odmah nakon toga Dalibor Ilić čini prekršaj, ali Ognjen Jaramaz krade loptu i to su laki poeni za Nikolu Rebića. Još jedna dobra odbrana, a sve je krunisano trojkom Ognjena Jaramaza! I već sada traži tajmaut selektor Gruzije, svestan je da je ovde već sada sve krenulo naopako.

17:01

POČETAK UTAKMICE!

Prvi napad ima Gruzija, ali ga ne koristi zbog greške u koracima.

17:00

POKLON RADULJICI ZA 1.000 POENA U NACIONALNOM DRESU

Pre početka utakmice, Miroslav Raduljica dobio je na poklon uramljen dres sa brojem 1.000 za 1.000 ubačenih poena u dresu Srbije do kojih je došao u Espu protiv Finaca.

16:55

STARTNA POSTAVA SRBIJE

Srbija će meč započeti sa sledećom startnom petorkomJaramaz, Raduljica, Todorović, Ilić, Rebić.

16:53

INTONIRANJE HIMNI

U toku je intoniranje himni nacionalnih selekcija, nakon čega ćemo saznati i startne petorke... U dvorani "Aleksandar Nikolić" je nešto manje od 4.000 gledalaca.

16:47

TODOROVIĆ: "OČEKUJEMO TEŠKU UTAKMICU"

Jasno je da će najviše pažnje večeras morati da se obrati na reket gde će se nalaziti Gjorgi Šermadini.
"Odigrali smo dobro protiv Finske. Protiv Gruzije očekujemo tešku utakmicu, pogotovo što se tiče unutrašnje igre, kontrole Šermadinija i njihovog spoljnog šuta. Spremili smo se koliko smo mogli u poslednja dva dana i nadam se da ćemo pred našom publikom i sa dobrom energijom ponovimo utakmicu iz Finske", izjavio je Dejan Todorović.

16:41

JOŠ JEDAN DUEL VEČERAS U NAŠOJ GRUPI...

Pored duela između Srbije i Gruzije, u našoj kvalifikacionoj grupi će se večeras odigrati još jedan duel. Švajcarska će pokušati da dođe do prve pobede protiv Finaca i tako se dodatno približi plasmanu na Evrobasket. Taj duel je na programu nešto kasnije, a najavu možete pročitati na sledećem linku.

16:35

OKO 1.500 GLEDALACA U PIONIRU

Za sada prilično slaba poseta u dvorani "Aleksandar Nikolić". Košarkaši su istrčali na zagrevanje, a na oko 20 minuta pred početak u hali je nepunih 1.500 gledalaca. Nadamo se da će se to do samog početka promeniti... Ispred vas su slike sa lica mesta na oko 35 minuta pred početak meča.

 

 

 

13:01

ĐORĐEVIĆ UMESTO TRIFUNOVIĆA

Prema saznanjima MOZZART Sporta, Igor Kokoškov je za susret protiv “svoje“ Gruzije napravio jednu izmenu u odnosu na sastav koji je istrčao u Metro Areni pre tri dana. Naime, umesto mladog Uroša Trifunovića uskočio je talentovani Stefan Đorđević, dok će Luka Ašćerić i ovaj meč odgledati u civilu pošto je naknadno uskočio umesto povređenog Ognjena Dobrića.

 

Opširnije o svemu možete pročitati u najavi utakmice kolege Nikole Stojkovića, koji će danas izveštavati sa lica mesta i od kojeg ćemo dobijati najsvežije informacije.

12:58

ARBITRI

Večerašnji meč između Srbije i Gruzije sudiće kombinovani sudijski trojac iz Španije i Nemačke. Tako će glavni arbitar biti Antonio Konde iz najveće zemlje Pirinejskog poluostrva, a njegovi pomoćnici će biti Karsten Štraube iz Nemačke, te Luis Kastiljo koji takođe dolazi iz Španije.

12:52

MOZZART KVOTE - SRBIJA APSOLUTNI FAVORIT!

Koliko je Srbija veliki favorit na večerašnjoj utakmici, govori i činjenica da ne postoji "klasična ponuda" za ishod, već se možete kladiti na to da li će naša reprezentacija trijumfovati sa hendikepom od -16,5 poena (dakle, da li će slaviti sa 17 ili više poena, odnosno sa 16 ili manje). Ukoliko se odlučite za ovu prvu opciju, čeka vas kvota 1,85, a ista kvota je namenjena i za drugu opciju.

 

Takođe, u opticaju je klađenje na ukupan broj poena koji ćemo danas videti pred beogradskom publikom, a aktuelna granica iznosi 156,5 poena. Kvota na minus i plus je ponovo identična - 1,85.

 

17.00: (1,85) Srbija (hendikep -16,5) Gruzija (1,85)
(manje - 1,85) - ukupno poena (156,5) - (više - 1,85)

12:48

DOBRO VEČE!

Poštovani čitaoci Mozzart Sporta, želimo vam dobro veče i dobrodošlicu na još jedan tekstualni prenos na našem portalu! Zajedno ćemo danas ispratiti dešavanja iz beogradske dvorane "Aleksandar Nikolić", gde će momci Igora Kokoškova pokušati da naprave drugi korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, koje se 2021. godine održava u četiri zemlje širom Starog kontinenta. U prvom meču, odigranom u četvrtak u finskom Espu, naša selekcija je trijumfovala protiv domaćina rezultatom 58:80. I Gruzija je pobedom startovala nadmetanje, mada uz dosta muke, pošto je protiv Švajcaraca morala da igra dodatnih pet minuta - 96:88.

Najnovije vesti


×