{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Fantastična partija ruskog tima - 25 razlike
Uniks se poigrao sa Galatom

Jako, jako važna pobeda za Uniks. Ne samo da je ruski tim uspeo da savlada direktnog konkurenta za prolazak dalje, nego je Galatasaraju održao lekciju, poigrao se sa protivnikom i na kraju je slavio ukupnim rezultatom - 94:69. To je razlika koju će turski tim jako teško da stigne u Istanbulu.

U ovom sudaru je sve od samog starta bilo jasno. Uniks je u prvoj četvrtini napravio 13 poena razlike, dobio je taj deo sa 24:11 i time sebi olakšao nastavak meča. Posle toga je Galata koliko-toliko napadački uspevala da se održi u igri, ali je Uniks samo dodatno pojačao ritam u trećoj četvrtini, dobio je u svoju korist i stigao do prednosti od 25 razlike.

Sigurno su u tom momentu igrači turskog tima poželeli da se utakmica što pre završi. Iako je razlika bila izuzetno bitna jer bi međusobni skor u sudarima ovih timova možda na kraju mogao da odlučuje i o tome ko ide dalje iz grupe.

Ako je do tada Galatasaraj i uspevao nekako da se drži, onda ga je i definitivno dotukao do kraja početak poslednje deonice kada je Uniks napravio seriju 10:1 i time ubio u pojam svog protivnika i suštinski završio najveći posao koji je i pre toga bio odlično odrađivan.

Uniks je imao više raspoloženih igrača, a kada ruski sastav ovako odigra malo ko može u Evrokupu da mu izađe na crtu. Najefikasniji bili su Erik Mekolum (17), Džamar Smit (15), Aleks Tajus (14) i Rejmar Morgan (12) i Jevgeni Kolesnikov (11) dok je Haukur Palson dodao 10.

Kod gostiju su se istakli Tai Vebester sa 22 poena i Aleks Pojtres sa 13 poena i čak 14 skokova uz pomoć Zeka Ogusta i njegovih 14 poena. Ali timski gledano, premalo za ovakav Uniks.

GRUPA G

Sreda

Uniks Kazanj - Galatasaraj 94:69
/Mekolum 17 - Vebster 22/

Ritas - Monako 80:75
/Holovej 13 - Obrajen 23/

 

FOTO: Shutterstock

Najnovije vesti


×