{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Tim iz Milana odmah mora da se baci na posao i krene u polufinalnu seriju
no_image.png

Olimpija se dobro namučila u četvrtfinalu protiv Avelina gde je u jednom trenutku bila čak i na rubu eliminacije. Ipak, Milanezi su dobrom igrom uspeli da spase čitavu situaciju, te su nakon pet utakmica uspeli da slome otpor autsajdera u ovoj seriji. Sigurno je da ne priželjkuju da im se slična stvar desi u polufinalu, pa već od večeras treba očekivati dosta ozbiljniji pristup.

Sa druge strane ih čeka odmorna i sveža ekipa Dinamo Sasarija koja je posao u četvrtfinalu završila već nakon tri utakmice. Takozvanu „metlu“ je pokupila ekipa Brindizija koja nije uspela da pruži čak ni neki dostojan otpor. To bi mogao da bude i mač sa dve oštrice, pošto je tim sa Sardinije poslednji meč odigrao pre više od nedelju dana, što može bitno da utiče i na formu i uigranost ekipe.

I polufinalna serija će se igrati na tri dobijene utakmice, a prednost domaćeg parketa imaće Olimpija iz Milana. Prve dve utakmice igraće se na parketu Armanija, dok će Sasari potom pokušati da na domaćem parketu izbori bar majstoricu, ako ne i pobedu u celokupnoj seriji.

Sasari generalno ume da igra protiv večerašnjeg rivala, pa je tako na poslednjem meču odigranom u Milanu došao čak i do prilično ubedljive pobede. Rezultat na toj utakmici bio je 93:79 u korist tima sa Sardinije, a posebno su se istkali Džek Kuli koji je dodao 27 poena za Dinamo, kao i Akil Polonara sa 14 poena.

Dosta pažnje će večeras biti usmereno i na naše košarkaše, Nemanju Nedovića i Vladimira Micova, koji su u četvrtfinalnoj seriji protiv Avelina imali sasvim dobre nastupe.

Generalno gledano, mečevi ove dve ekipe donose veoma veliki broj poena, pošto i jedni i drugi vole da igraju na koš više uz dosta poseda. Na poslednjih pet utakmica, Milano je došao do tri pobede, dok je Sasari zabeležio dva trijumfa. Sve to nam ukazuje da nas večeras očekuje dosta uzbuđenja.

ITALIJA 1 - PLEJ-OF, POLUFINALE

Sreda
20.30: (1,35) Olimpija Milano (16,0) Dinamo Sasari (3,50)

Četvrtak
20.45: (1,55) Kremona (14,5) Venecija (2,70)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×