{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

U Zvezdu se nisam vratio zbog Milana Tomića

/ Izvor: mozzartsport.com, Sportklub
Komentari: 20
"A sve sam se bio dogovorio sa Čovićem", okriva Marko Simonović
no_image.png

Srpski reprezentativac Marko Simonović otkrio je u opširnom intervjuu za Sportklub da je želeo da se se vrati u Crvenu zvezdu na početku prošle sezone, ali da ga u timu nije želeo tada novi trener Milan Tomić.  

Iskusni šuter još je poručio kako ne bi bilo pravedno prekinuti ABA ligu i titulu dodeliti trenutnom lideru Partizanu...
"Vidite da se retko gde proglašava šampion u takvoj situaciji, gotovo nigde. Evo, u VTB ligi, koja je među najjačima u Evropi... Tamo nije bilo šampiona. I zaista ne kažem to zato što sam igrao u Zvezdi, pa sam sad nešto protiv Partizana. Oni jesu imali dobru sezonu, prvi su, ali situacija je svuda mnogo teška. Mišljenja sam da ne treba proglasiti šampiona ako se ne nastavi sezona".

Čović: Nije realno da sezonu završimo na terenu

Simonović se osvrnuo na momenat kad je napustio Zenit i potpisao za Cedevita Olimpiju...
"Bila mi je želja da igram blizu kuće, dobio sam sina letos i nismo hteli da idemo negde daleko. Prva opcija je bila Zvezda, ali se to nije realizovalo. I Cedevita je došla kao dobra šansa. Sezona je bila dosta dobra do jednog dela. Imao sam ponuda i tokom sezone, ali me oni nisu puštali. Išlo je sve kako treba, međutim, kako smo završili Evrokup počeli smo da padamo i na kraju došli u situaciju da ostanemo bez šanse za F4 ABA lige. Tad se javila Unikaha. Cedevita je pristala da odem, hteli su da rasterete budžet i eto mene u Malagi".

Usledilo je pojašnjenje oko propalog povratka na mali kalemegdan...
"Kad sam završio epizodu u Zenitu, ušao sam u pregovore sa Zvezdom. Ja imam sjajne odnose sa gospodinom Čovićem i brzo smo sklopili dogovor oko svega. U pitanju je bio višegodišnji ugovor, ideja da u Zvezdi završim karijeru. Ali na kraju se priča nije realizovala zbog trenera Milana Tomića. On se usprotivio mom dolasku i tu se sve završilo".

Tomić se nije dugo zadržao među crveno-belima, ostaje žal...
"Mi smo profesionalci, svesni smo svega. Neki trener te voli, a neki ne. Moraš dalje. Žao mi je što se nisam vratio, svi znaju koliko volim Zvezdu i da sam uvek davao sve od sebe za taj klub. Veliki sam zaljubljenik u Zvezdu, ali šta je tu je. Možda će biti nove prilike u budućnosti, ko zna"

Kompletan intervju sa Markom Simonovićem čitajte na Sportklubu

Najnovije vesti


×