{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
“Moraćemo da odmaramo, ali sada možemo da uživamo, da uživamo u tituli u zemlji košarke, to je bilo važno”
Trinkijeri posle svega: Mrtvi smo, na kolenima

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Imao je Andrea Trinkijeri šta da kaže u mikrofon televizije Arena sport po završetku dramatičnog finala Kupa Radivoja Koraća u kojem je Partizan napravio spektakularni zaokret u rezultatu i nadigrao Crvenu zvezdu, a na konferenciji je italijanski stručnjak dopunio svoje misli i poručio da navijači Parnog valjka imaju razloga da budu ponosni

Trinkijeri je istakao da ovakav preokret nije video u svojoj trenerskoj karijeri. 
"Mogu bez greške da kažem, dva puta u Nišu, a dva puta trofej. Zašto smo dobili ovaj trofej, jer moji igrači nisu želeli da se daju, predaju. Video sam mnogo preokreta u svojoj karijeri, ali šest poena za 17 sekundi, to je bilo veliko veče. Čestitam svima za tri dana naporna, drugačije je igrati, prošle godine smo imali sreće da je to bila četvrtak, subota i nedelja, a ove godine je bilo petak, subota, nedelja. Danas smo imali malo energije, a veliko srce. Igrao sam Kup u Italiji, Rusiji, ali dobiti Kup u Srbiji je velika stvar", izjavio je Italijan.

Nije želeo Trinkijeri nikoga posebno da izdvaja u svojim rečima, iako je jasno da su Markus Pejdž i Ognjen Jaramaz apsolutno najzaslužniji za ovakav rasplet.
"Meni je jako teško da pričam o jednom igraču, jer u našem sistemu su svi važni, a ne volim da je neko "prevažan". Markus je bio fantastičan, Ogi... Rašon Tomas je juče pogodio trojku, Birčević je imao odličan meč. Koliko puta sam video da promaši bacanje, a onda pogodi kao kap. Ne mogu ti reći da je jedan bio važniji od drugog, neću ti reći".

Partizan sada čeka pauza do početka marta, kada se nastavljaju završne borbe u ligaškom delu ABA lige i TOP 16 fazi Evrokupa.
"U ovom trenutku ne možemo da mislimo ni o čemu drugom sem o ovome. Mrtvi smo, na kolenima. Moraćemo da odmaramo, ali sada možemo da uživamo, da uživamo u tituli u zemlji košarke, to je bilo važno", kaže Trinkijeri i dodaje:
"Mi imamo dobar plasman u ABA ligi, sada stiže najteži deo sezone, ali kako profesor Koprivica reče juče posle utakmice "mi možemo izgubiti sa svakom ekipom, ali nas je jako teško dobiti". Očekivanja su da se borimo, da budemo sveži, da se vrati Reding, da se vrati Gordić"...

Foto: MN Press

×