{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Procurele nove informacije sa video konferencije klubova ABA lige
Trinkijeri može da ode posle 20. juna

Video konferencija klubova ABA lige nije nagovestila rasplet kada je u pitanju kraj sezone u regionalnom takmičenju. I dalje se čeka stav Evrolige i sednica Skupštine klubova ABA Lige.

Do medija je došla informacija da su verbalni sukob imali prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan i predsednik Partizana Ostoja Mijailović, mada je to kasnije demantovano iz oba tabora, iako je javno rečeno da je bilo nesuglasica oko pitanja da li bi regionalna liga mogla da se završi Fajnal forom i da li bi on trebalo da se igra u Beogradu ili u Podgorici.

Ali to nije sve kada je u pitanju sastanak klubova iz regiona. Novosti su došle do saznanja da je Ostoja Mijailović sugerisao na još jedan problem. On je istakao da trener lidera lregionalnog takmičenja Andrea Trinkijeri ima izlaznu klauzulu od 20. juna. To znači da italijanski stručnjak od tog datuma ima mogućnost da preuzme drugi klub bez obzira što je potpisao trogodišnju saradnju sa klubom iz Humske.

Očigledno je da će termini biti veliki problem u težnji klubova da sezonu završe na parketu. Na to je sugerisao vlasnik agencije "Beobasket" i neformalno prvi čovek Mege Miodrag Ražnatović, koji je rekao da bi trebalo imati u vidu da veliki broj igrača već ima potpisane ugovore sa novim klubovima. Neki od njih su i prvotimci Crvene zvezde i Partizana, kojima sa završetkom ove sezone ističu ugovori. U praksi, to znači da su od 1. jula igrači drugih klubova koji svakako neće dozvoliti da takmičenje završe u dotadašnjim timovima.
"Igrače nije moguće pravno obavezati da nastupaju za trenutne klubove po isteku ugovora, tako da je to još jedna objektivna poteškoća u nastojanjima pojedinih liga da uprkos virusnoj pandemiji privedu kraju takmičarsku sezonu", pišu Novosti.

(FOTO: Star Sport)

Najnovije vesti


×