{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Italijanski stručnjak generalno je veoma zadovoljan izdanjem crno-belih
Trinkijeri: Moj MVP je Markus Pejdž

Partizan je večeras pred domaćom publikom izborio veliku pobedu u okviru Evrokupa protiv Lokomotive Kubanj. Nakon dosta uspona i padova, crno-beli su uspeli da sačuvaju najbolje za kraj i da slave veliku pobedu - 80:71. Trener Andrea Trinkijeri je nakon utakmice mogao da bude izuzetno zadovoljan. Smatra da je na kraju presudio ogroman timski napor.
"Osećam da je prva stvar koju treba da uradim večeras je da čestitam igračima. Na kraju krajeva, odigrali su odličnu utakmicu. Igrali smo sa navijačima, imali smo lošiju treću četvrtinu, ali njihov talenat je veliki. U prvom poluvremenu smo imali odličnih 17 minuta, ali je kraj bio nešto slabiji. Izašli su iz svlačionice u istom ritmu, ali mi smo ostavili najbolje za kraj. Pružili su odličan napor, ali ne i kompletnu utakmicu", rekao je Trinkijeri.

Rašon Tomas je odigrao fantastičnu poslednju deonicu, ali Trinkijeri smatra da titula najkorisnijeg igrača večeras ipak treba da pripadne Markusu Pejdžu.
"Ja ne bih nikoga izdvojio. Prva stvar, Tomas nije trenirao i ne može sve na prevaru. U Baru je igrao sa nervozom, uspeo je da ostavi najbolje za kraj. Mozli i Rade su odigrali odlično u odbrani, tri-četiri vrhunske, timske odbrane su odigrali. Moj MVP je Markus Pejdž, jer je odigrao jako mudru utakmicu. Oni su ozbiljna ekipa, Kalnietis, Deker. Idemo opet na putovanje, dosta je..."

Sa skorom 4-0, druga faza gotovo da je obezbeđena. Trinkijeri, ipak, želi da ide korak po korak.
"Idemo u Limož, igrali smo dobre utakmice. Znamo kroz greške da odigramo utakmicu, sledeća utakmica u Limožu će biti još teža i samo želim da preživimo ovaj deo sezone, mnogo je putovanja, malo treninga i želim da igrači budu zdravi".

Partizan je danas konačno prikazao odličnu igru u odbrani. Italijanski stručnjak ističe da tako želi da igra čitave sezone.
"To je odbrana koja je bila moj cilj, jer moderna košarka je takva da se tako igra odbrana. Prvo poluvreme smo bili 15-16 top, 14 minuta prosečni, pa 10 minuta jako dobri", zaključio je Trinkijeri.

Kratak osvrt na utakmicu dao je i trener Lokomotive Kubanj, Luka Banki. Rekao je da je njegov tim na ovom susretu dopustio preveliki broj izgubljenih lopti, što je kasnije imalo uticaj na tempo meča.
"Čestitke Partizanu na odigranoj utakmici i atmosferi koju su napravili. Sa naše tačke gledišta, bez obzira na izostanke, bili smo spremni da igramo tešku utakmicu i da izjednačimo energiju sa onom koju je pokazao Partizan. Ipak, pristup nije bio dobar i imali smo mnogo izgubljenih lopti. Na kraju druge četvrtine su moji momci uspeli da se izdignu, a tokom drugog poluvremena se činilo da možemo da igramo sve do kraja. Partizan je uspeo da zadrži visok nivo energije u poslednja tri minuta, nismo gotovo ništa mogli da postignemo, da budemo blizu i da se borimo do poslednjeg poseda", izjavio je italijanski stručnjak.

Malu minutažu danas je dobio Dragan Apić, koji inače standardno nastupa u dresu Lokomotive.
"Počeo je utakmicu, ali na toj poziciji smo imali alternative. Vilijams je dobro odigrao i odlučio sam da nastavim utakmicu sa njim", zaključio je Banki.

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×