{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Trinkijeri: Da sam radio iste stvari svih ovih godina bio bih manje uspešan trener

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 15
„U ovim godinama sam evoluirao. Za mene je velika mativacija to što svake godine pronađem najbolji način za pobedu i poboljšanje svog tima. Prilagodljivost je važna komponenta uspeha“, rekao je Italijan
Trinkijeri: Da sam radio iste stvari svih ovih godina bio bih manje uspešan trener

Italijani Andreu Trinkijerija smatraju jednim od svojih najboljih trenera, sa najprestižnijim i najsavremenijim programom rada. O tome uostalom svedoči rad u Italiji, Nemačkoj, Rusiji, Grčkoj i sada Srbiji.

U Intervjuu za televiziju Dinamo Sasarija strateg Partizana osvrnuo se na svoj trenerski rad, vrlo slikovito pojašnjavajući kompletnu situaciju.
"Svaka godina predstavlja novu avanturu. Svaki tim je nova priča, kada započnete da smanjujete sve što vas može odvratiti. Kada ste početnik počinjete da shvatite da postoje različite situacije i postajete fleksibilni. Sedam godina iz Italije, trenirao sam u Grčkoj, Nemačkoj, Rusiji, sada Srbiji. Svako mesto ima svoje specifičnosti. Da sam radio iste stvari tokom svih ovih godina bio bih manje efikasan kao trener. U ovom sportu možete raditi odličan posao, a onda lopta može da udari u obruč i izađe. To ne znači da vaš rad nije bio odličan. U ovim godinama sam evoluirao. Za mene je velika mativacija to što svake godine pronađem najbolji način za pobedu i poboljšanje svog tima. Prilagodljivost je važna komponenta uspeha", rekao je Trinkijeri.

Tokom trenerskog rada, Italijan je "napravio" dosta igrača za NBA ligu.
"Imao sam sreće da imam mnogo igrača koji su otišli u NBA. Meli, Vonamejker, Tajs, Miler. Uvek je gorak osećaj kad igrač odraste i mora da ode. Ali kada znate da je dostigao viši nivo, morate ići dalje. Prepoznajete da su to igrači koji su dali sve od sebe i bićete srećni zbog rezultata, iako vam sledeći dan možda nije lak".

Italijansko prvenstvo je po mnogima bilo uzbudljivije nego neka prethodna, ali je usledio prekid zbog pandemije.
"Dosta je bilo zanimljivo prvenstvo, nakon što su stigla imena poput Teodosića, ukradena sa najveće pozornice u Evropi. Uzbudljivo je prvenstvo i zbog toga što Olimpija Milano nije bila tamo gde je želela, ali sa Evroligom od 18 timova je nemoguće održavati nivo i u prvenstvu. Video sam odlični Dinamo sa Pocekom. To je najpragmatičniji i najsistematičniji tim od svih. Njegovi momci rade vrlo dobro i veruju u to. Kada igrate ovako lako je pobediti. U borbi za trofej ostaje mnogo kandidata".

Aktuelni problemi sa virusm korona teraju sve autoritete da se dodatno pozabave problematikom.
"Uvek verujem da u svakoj krizi postoji prilika. Postoji mogućnost da se preispitaju prvenstva, pravila, dinamika. Biće potreban otvoreni dijalog sa svim uključenim akterima. To bi moglo da rezultira velikim usponom", poručio je Trinkijeri.

Foto: MN press

Najnovije vesti


×