{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Trinkijeri: Amerikanci u teškoj situaciji, Srbija najbolji tim na Mundobasketu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
“Ali, ako prežive biće glavni kandidati za zlatnu medalju”, tvrdi trener Partizana
Trinkijeri: Amerikanci u teškoj situaciji, Srbija najbolji tim na Mundobasketu

Andrea Trinkijeri je uvek zahvalan sagovronik kada su u pitanju košarkaške teme. Ovih dana aktuelan je Mundobasket koji je u zapećak gurnuo čak i pripreme njegovog Partizana za novu sezonu.

Italijan pomno prati dešavanja u Kini i nije iznenađen onim što je video. Na "peckanje" srpskih novinara da smo razbili njegovu Italiju trener crno-belih kaže:
"Očekivano...", a potom nastavlja: 
"Mislim da je najvažnija stvar da su Amerikanci u teškoj situaciji. Četvrta ili peta ekipa najboljih NBA igrača nije više dovoljna za veliki rezultat. Ako prežive, onda su najopasniji kandidati za zlatnu medalju. Sada loše igraju, dobili su Tursku, a nije trebalo. Kada preživiš onda postaneš opasniji. Druga stvar, Srbija je najbolja ekipa na prvenstvu po kvalitetu, po dubini rostera, po visokim igračima. Nedostaju im Teo i Gagi Milosavljević, iako se to nije videlo do sad", ocenio je Trinkijeri.

Selektor Đorđević često igra sa dva centra, kako vam to deluje?
"Pre 25 godina se igralo sa tri centra, sve ide u krug sve će se opet vratiti. Kada me neko pita šta je nova stvar u košarci, pre je bilo 'small ball', a sada ide na 'big ball'." 

Da li uopšte postoje standardne pozicije: jedan, dva, tri, četiri i pet? 
"Za mene one ne postoje već godinama. To je za mene baš primitivno." 

Koliko vam olakšava situaciju činjenica da imate ceo tim na okupu već na početku priprema?
"Drago mi je zbog toga. Moramo da pazimo na sve detalje i profesor Koprivica mi u tom segmentu jako pomaže. Želim da budemo na kraju septembra sa pravom energijom, kako psihološkom tako i fizičkom." 

Što se tiče pojačanja Trinkijeri
"Ovo su za mene najboljih 12 igrača, koje sam želeo. Svaki dan smo nešto bolji. Treba nam mnogo vremena da shvatimo kako da igramo bolje, kako da postanemo ekipa... Sada je već deset dana priprema, još je rano. Najvažnije mi je da nema povreda", zaključio je Andrea Trinkijeri.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×