{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Prošlogodišnji prvoligaš dobro startovao u drugom rangu
Torino na putu povratka

Odlična igra Torina na početku Lege A2 obezbedila im je visoko drugo mesto nakon dva do sada odigrana kola. Bikovi su jedini do sada neporaženi tim u zapadnoj konferenciji i jasno je da žele ekspresno da se vrate u prvi rang takmičenja.

Prošle godine ih je skupo koštala borba na više frontova. Torino se nikako nije proslavio u Evrokupu, a zbog toga je ispaštalo i učešće u Legi A (takmičenju koje mnogi pogrešno zovu "Palakanestro"). Poslednje mesto značilo je iznenađujuću selidbu lestvicu ispod.

Delovalo je da sve kreće nizbrdo velikom brzinom. Klub se ugasio zbog prevelikih finansijskih problema, a formiran je novi sa gotovo identičnim imenom - Basket Torino. Italijanska košarkaška federacija je odlučila da im zbog svega, ipak, omogući takmičenje u drugom rangu.

Nakon toga su se u Torinu konsolidovali, zasukali rukave i krenuli naporno da rade. U prvom kolu su veoma lako uspeli da dobiju Bijelu, dok su u drugom na teškom gostovanju pokupili dva boda protiv još jednog bivšeg prvoligaša, Orlandine.

Večeras im u goste dolazi Treviljo, koji je u prva dva kola upisao po trijumf i poraz. Nakon neuspeha na otvaranju protiv Trapanija, sve je došlo na svoje mesto kod kuće gde je poražen Rijeti u prilično tvrdoj utakmici.

Deluje da se za sada domaći najviše oslanjaju na Derika Marksa, koji je u pripremnim utakmicama i na startu šampionata pokazao ubedljivo najviše. Što se gostiju tiče, i kod njih je najbolji pojedinac američki košarkaš - Ejdžej Paher, ali je isto tako zanimljivo da se ističe i jedan bugarski košarkaš - Pavlin Ivanov.

LEGA A2 - ZAPAD

Subota
Bergamo - Leonis Roma 77:71

Nedelja
NPC Rijeti - Tortona 71:67
Agriđento - Skafati 77:67
Napoli - Junior Kasale 74:94
Bijela - Latina 95:93 (nakon produžetka)
Trapani - Orlandina 59:67

Ponedeljak
20.30: (1,45) Basket Torino (15,0) Treviljo (3,05)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×