{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Toni Parker decidiran: Kraj sezone odmah, nećemo se oporaviti dve do tri godine

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 30
Nema šampiona, nema ispadanja…
Toni Parker decidiran: Kraj sezone odmah, nećemo se oporaviti dve do tri godine
Toni Parker (©AFP)

Neizvesnost se nadvila na sportom, pa i košarkom. Širom Starog kontinenta raspravlja se o tome da li treba i kako nastaviti sezone, mada su neke zemlje, Litvanci recimo, već odlučili da trenutni plasman na tabeli proglase kao konačan. Prvi čovek Asvela Toni Parker smatra pak da bi najmudrije bilo potpuno obustaviti takmičenje i proglasiti sezone nevažećim.
To bi bilo najpametnije. Otkazati sezone, nema šampiona, nema ispadanja, pa da vidimo kako da se pripremimo za narednu sezonu. Svi će imali velike gubitke. Kako sada da gledamo u budućnost? Klubovima će biti potrebne dve do tri godine da se oporave od ovoga. Cela kriza će promeniti dinamiku sporta, evropsku košarku, francusku košarku”, rekao je Parker za francuski L'Ekip.

Ništa dakle od ideje da se sezona ipak završi?
Hajde da prestanemo da gajimo lažnu nadu. Ova sezona se neće nastaviti. Mi smo prvi pustili strance da idu, na tome su mi se zahvaljivali i košarkaški ostalih klubova. Najbitnije je sada zdravlje, da ljudi budu sa porodicama. Igračima sada glava nije spremna za košarku. Nema ni treninga. Ne vidim kako bi sezona mogla da se nastavi. Čekamo odluku nadležnih, ali moje mišljenje je da bi najpametnije bilo da se sezona otkaže”.

A kad je Evroliga u pitanju?
To je još komplikovanije, jer uključuje sve evropske zemlje, a u njima važe različita pravila. Tako da je moj odgovor – da. Otkazati i Evroligu”, jasan je Parker.

(Foto: ©AFP)

×