{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Trener Crvene zvezde zadovoljan nakon osvojene titule u domaćem šampionatu
Tomić: Nisam video snimak Bilijevih koraka

Osvojio je Milan Tomić gotovo sve ove sezone sa Crvenom zvezdom. Jedino mu je izmakao trofej u Kupu Radivoja Koraća. Ipak, pokupio je one najvažnije pehare u ABA ligi i Košarkaškoj Superligi. Ovaj drugi na neverovatan način, zahvaljujući košu Bilija Berona u poslednjim sekundama, koji je na kraju ispao krajnje diskutabilan.

Odmah na startu, izjavio je da čestita svojim igračima, a tu je posebno istakao Dejana Davidovca.
“Čestitam igračima na dobroj utakmici. Partizan je vodio, ali verovali smo da možemo da dobijemo i završimo seriju. Imali smo dosta problema na poziciji pet. Dejan Davidovac je odigrao od pozicije jedan do pet. Svi su imali doprinos, a svi u klubu udela u uspesima. Cilj je bio da se osvoji ABA liga, osvojli smo to, evo i domaću ligu. Dobra sezona”, rekao je Tomić.

Osvrnuo se i na detalj sa početka poslednje deonice kada je počeo da prokišnjava krov u dvorani Pionir.
„Nisu bili normalni uslovi za igru. Prokišnjavao krov, šta da radimo. Moralo smo da igramo. Ključno je bilo da su igrači verovali, nismo pali psihički. Teško je izdržati ovakve utakmice, svaka je bila teška. Kad verujete, uspeh će doći“, dodao je strateg crveno-belih.

Ništa nije mogao da kaže o poslednjem napadu, pošto tvrdi da snimak Beronovih koraka nije pogledao.
„Ne mogu ništa da komentarišem oko žalbi. Snimak nisam video i to je to“, podvukao je Tomić.

Za kraj, izjavio je da ga euforija neće previše zahvatiti i sve što se može osvojiti jednom, mora se osvojiti još jedan put.
„U košarkaškom poslu za slavlje je dovoljan samo jedan dan. Sve što smo osvojili, moramo sve ponovo da osvojimo. Moramo uvek da radimo. Nisam čovek za euforiju“, zaključio je trener Crvene zvezde.

FOTO: MN Press

×