{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Naravno, u svom San Antoniju
Tim Dankan otišao u trenere

Jedino logično rešenje. Tim Dankan se vratio u San Antonio. Posle 19 godina igračke karijere, nekada sjajni centar je upolivio u trenerske vode i u narednoj sezoni biće deo stručnog štaba tima iz Teksasa, sa zadatkom da uči posao od legendarnog Grega Popoviča.

Dankan je prihvatio poziv jedinog kluba čiji je dres nosio u NBA ligi, jer želi da se oproba u novoj ulozi.
Pošto sam ja njemu lojalan 19 godina, sad je vreme da mi Dankan vrati uslugu. To je jedina ispravna stvar“, rekao je Popovič, koji je decembra 2016, u danu povlačenja legendarnog centra sa parketa, rekao: „on mi je kao sin, srodna životna duša, više nego košarkaška“.

Bilo je razumljivo da će se pre ili kasnije opet sresti. Pogotovo ako se zna da su zajedno gradili uspehe Mamuza. A bilo ih je prilično. Čak 1.001 pobeda u NBA ligi, pet šampionskih prstenova, tri statusa MVP-a finala za Dankana i dva priznanja za najkorisnijeg igrača lige.

Tek da podsetimo, prosečno je beležio 19 poena i 10,8 skokova po utakmici. Najefikasniji je igrač franšize u istoriji, košarkaš sa najviše skokova, blokada i dabl-dablova. Sad će neke nove momke pokušati da nauči kako da budu na istom nivou.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×