{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Prema glasovima medija, navijača i trenera
no_image.png

Srpski plejmejker Miloš Teodosić novi je član Evroliginog tima decenije. Prema glasovima medija, navijača i trenera, popularni Teo se našao u ovom izboru u periodu između 2010. i 2020. godine.

Na početku decenije, Miloš je u dresu Olimpijakosa bio proglašen za MVP-a Evrolige, najmlađeg do tog momenta, da bi do njenog kraja uz svoje ime sejao strahopoštovanje svih navijača, trenera, i igrača. Postao je poznat po svojim asistencijama i mirnoći u ključnim trenucima susreta.

Teodosić je jedan od samo dvojice igrača koji su u ovoj deceniji sakupili više od 2.500 poena i 1.000 asistencija. Drugi je Vasilis Spanulis. Teo je pak šesti na listi najefikasnijih u tom periodu (2.545 poena), peti na listi igrača sa najviše asistencija (1.028), a šesti je i po broju indeksnih poena (2.750).

Istina, treba reći da je Evroliga pri izboru za tim decenije brojala i sezonu 2009/2010, te je godine Teo bio MVP, iako je ova decenija zvanično počela 1. januara 2011.

Na leto 2011. Teodosić je prešao u CSKA, odigrao u Moskvi šest sezona i konačno osvojio Evroligu 2016. kad su Armejci u produžetku finalne utakmice savladali Fenerbahče. U tom meču srpski plej je imao 29 indeksnih poena. Ubacio je 19 poena, imao pet skokova i sedam asistencija.

Sve skupa, Teodosić je tri puta bio član najjače, a još tri puta je uvršten u drugu petorku Evrolige.

 

(Foto: Star Sport)

Najnovije vesti


×