{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Teo - Bogdan - Bodiroga - Stojaković - Rebrača?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 11
Po izboru Tviter naloga Fiba Eurobasket, ovo je najbolja petorka Srbije na Evropskim prvenstvima od 2000. do 2020. godine
Teo - Bogdan - Bodiroga - Stojaković - Rebrača?

Da li je ovo izbor Fiba Evrobasketa, ili je pre toga bila anketa na kojoj su ljubitelji košarke glasali, to nije pojašnjeno, ali na Tviter nalogu se pojavila fiktivna najbolja petorka Srbije, odnosno Drim tim naše zemlje kada se gledaju igrači koji su nastupali na Evropskim prvenstvima od 2000. do 2020. godine.

Dakle, u poslednjih 20 godina.

U petorci su se našli sledeći igrači. Na kecu je Miloš Teodosić, na beku Bogdan Bogdanović, trojka je naravno Dejan Bodiroga, četvorka je Peđa Stojaković, a centarska pozicija je rezervisana ovde za Željka Rebraču.

Problem je ovde što se ne računaju Evropska takmičenja pre 2000. godine, tako da bi lista mogla da bude i drugačija.

Jer, recimo, uzmimo za primer, Rebrača posle 2000. godine nije osvajao medalje sa reprezentacijom na Evropskim prvenstvima, a naša zemlja je bila šampion Evrope 2001. godine i druga u Evropi 2009. i 2017. godine, pa bi neko od centara iz tih timova možda imao veću prođu na petici jer imaju medalju u ovom razdoblju. Kada bi se gledale i one ranije sezone, naravno da bi tu bio Vlade Divac, koliko god Rebrača bio legendaran i fantastičan igrač. Ali Vlade u ovom veku ima "samo" nastup i zlato na Svetskom prvenstvu.

Opet, Bogdanović i Teodosić imaju po jedno srebro (Teo 2009, a Bogdan 2017), a našli su se u petorci recimo ispred Milana Gurovića koji ima zlato iz Istanbula 2001. godine, ili još nekih igrača iz te generacije. Opet, Teo i Bogdan su nosioci reprezentacije u poslednjoj deceniji.

 Naravno, zavisi i koji su ovde bili parametri za odabir igrača, te da li je bila anketa u pitanju ili proizvoljno odabrana petorka. I da li su se računale i zasluge pre 2000. godine. Da li su se gledale medalje ili nešto drugo? Možda ukupan utisak?

Sve u svemu, svi ovi navedeni igrači su za Drim tim odsek, a imali smo toliko asova da ni pet petorki ne bi bilo dovoljno da se svi navedu. Koga biste vi odabrali u petorku igrača sa Evropskih prvenstava posle 2000. godine?

Kako vam se čini gore navedena petorka?

FOTO: FIBA

Najnovije vesti


×