{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Tajris Rajs ostaje bez pasoša Crne Gore?! Barsa potpisala da će igrati Evrobasket, uz bogatu naknadu ako se ne pojavi

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Veliki problem za američkog plejmejkera, ali i Barselonu
Tajris Rajs ostaje bez pasoša Crne Gore?! Barsa potpisala da će igrati Evrobasket, uz bogatu naknadu ako se ne pojavi
"Iz arhive: Rajs u dresu Crne Gore"

Bogdan Tanjević danas je zvanično saopštio preliminarni spisak kandidata za dres Crne Gore pred nadolazeći Evrobasket u četiri države (30. avgust - 17. septembar), a već na samom startu ukazao se i prvi veliki problem.

Mada je uvršten na listu potencijalnih reprezentativaca, Tajris Rajs navodno nema nameru da se odazove Tanjevićevom pozivu i da je o tome već obavestio selektora i njegove agente. Umesto da dobije odmor, Rajs je sada sebi napravio veliki problem, a i njegovom sadašnjem klubu Barseloni. 

Širi spisak Crnogoraca za Evrobasket: Vučević, Rajs, Dubljević, Bjelica...

Naime, Rajsa je crnogorski Savez uslovio da mora da igra na Evrobasketu ukoliko ne želi da izgubi pasoš koji mu je dodeljen pred Evropsko prvenstvo u Sloveniji, u vreme kada je igrao za Makabi iz Tel Aviva. Rajs je te 2013. godine odigrao šampionat u dresu Crne Gore, a Sokolovi su prvenstvo završili sa dve pobede i tri poraza. Od tada Rajs se više nije odazvao ni na jednu reprezentativnu akciju, što uključuje i kvalifikacije za Evrobasket koji nam predstoji. 

Kako se ističe, ljudi sa vrha Saveza izgubili su strpljenje i poslali jasnu poruku Rajsu - igraj ili ćeš izgubiti pasoš. A to bi automatski ostavilo bez statusa evropskog igrača, čime bi verovatno izgubio i mesto u sastavu Barselone, a ujedno i postao teže dostupan drugim klubovima. 

Ono što izaziva određene nejasnoće jeste da je Rajs nedavno iz Bostona slao Savezu lekarska uverenja da ne sme da igra košarku osam nedelja zbog povrede, da bi dve nedelje kasnije obukao opremu Barse i igrao...

Razgovori čelnika Saveza i Barselone obavili su razgovori i preneli jedni drugima svoja mišljenja, ali je situacija više nego jasna. I tu se priča ne završava!

Nedugo posle obavljenog razgovora Košarkaški savez Crne Gore i Barselona potpisali su sporazum u kojem se navodi da će Tajris Rajs biti u reprezentativnom sistemu 20. jula?! Što sada ostavlja jasno pitanje - kako će Barselona naterati Rajsa da prihvati nešto što je unapred odbio?

Navodno, Barselona je pristala da Crnoj Gori isplati pozamašnu sumu novca u slučaju da Rajs odbije da igra za nacionalni tim. Ali, finansijski detalji nisu poznati. 

(FOTO: MN Press)

Najnovije vesti


×