{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ogroman peh za Rusiju
Šved kao Teodosić – zbog iste povrede ne igra Mundobasket!

Najbolji igrač Rusije Aleksej Šved neće moći da igra na Mundobasketu u Kini, objavio je njegov klub Himki!

Šveda je zadesila sudbina kao i srpskog kapitena Miloša Teodosića, pošto je doživeo delimično pucanje tetive koja spaja petu i prste, takozvane plantarne fascije. Kako je ozvaničeno, Šveda čeka minimum četiri sedmice pauze i neće biti spreman za izazove na Svetskom kupu u Rusiji.

Izostanak jednog od najboljih ruskih košarkaša i evropskih strelaca predstavlja ozbiljan udarac za Baćuške, pošto od ranije u timu neće biti ni centra Timofeja Mozgova. Novi centar Himkija priznao je da je njegova povreda bila pogrešno lečena, zbog čega neće biti u stanju da zaigra u Kini!
“Nijednog trenutka mi nije padalo na pamet da bih mogao da propustim Svetski kup“, izjavio je Šved i nastavio:
“Mnogo sam tužan. Početkom leta trenirao sam po individualnom programu. Mučio me je skočni zglob kod vežbi visokog intenziteta, ali mi je s vremenom bilo lakše. Očekivao sam da ću imati dovoljno vremena da se oporavim potpuno pre nego što se priključim nacionalnom timu. Nažalost, nisam prošao fizičke testove, doktori mi nisu dozvolili da treniram. Odmah sam pozvao selektora Sergeja Bazareviča. Shvatam da je tim računao na mene“, jasan je nekada najbolji strelac Evrolige.

Rusija će se u Kini takmičiti u Grupi B zajedno s Argentinom, Korejom i Nigerijom.

Foto: FIBA Basketball

×