{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Himki iz Moskve danas ima šansu da obezbedi plasman u polufinale VTB lige
no_image.png

U prestonici Rusije je sve bilo kao šetnja kroz park za Himki, ali će u Kazakhstanu, ekipa Astane pokušati bar nešto da promeni i pruži jači otpor. Moskovljani danas imaju priliku da sve završe, pošto bi trijumfom došli do treće pobede u ovoj seriji.

Na prva dva meča se kao predvodnik ekipe iz Moskve istakao Aleksej Šved, koji je ukupno došao do 46 poena. Sasvim dobro ga je ispratio Džordan Miki, a do poena je stigao i naš košarkaš, Stefan Marković, koji je na drugom susretu doprineo sa 4 poena, 5 asistencija i 4 skoka.

Na poslednjih sedam mečeva odigranih u Kazakhstanu, Himki je samo jednom izgubio. Impresivno, međutim, deluje forma Astane na domaćem parketu u poslednjih 25 mečeva u svim takmičenjima. Ovaj tim je u tom periodu doživeo svega dva poraza, pa je jasno da će Moskovljani morati dobro da se pripaze ukoliko ne žele da dozvole iznenađenje večeras.

Himki na strani igra promenljivo, pa tako na poslednjih 15 utakmica u svim takmičenjima ima samo 6 pobeda na strani. Taj podatak treba uzeti sa dozom rezerve, jer su u zbir uračunati i mečevi u Evroligi, protiv dosta jačih protivnika.

Generalno gledano, i jedni i drugi umeju da se raspucaju i odigraju utakmicu na veliki broj poena, ali to nismo još uvek imali priliku da vidimo u ovoj seriji. Možda se nešto promeni danas, a sigurno je da će Aleksej Šved ponovo pokušati da doprinese ukupnom skoru velikim brojem poena.

Pokušaće Astana da odgovori preko Džeja O’Brajana, koji je u dosadašnjem delu sezone prosečno ubacivao 15,1 poen po meču. U odbrani će se domaći tim osloniti na Keneta Hortona, koji je dolazio do 7,1 uhvaćene lopte po utakmici u minulom delu sezone.

VTB LIGA - PLEJ-OF

Petak
13.00: (5,00) Astana (19,0) Himki Moskva (1,20) /u seriji 0:2/

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Starsport

Najnovije vesti


×