{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Sve smo bliži novom Evrobasketu u Sloveniji...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
Čelnici Fibe posetili Savez aktuelnog evropskog šampiona i utisci su više nego pozitivni
no_image.png
Francuska je 2013. postala šampion Evrope u Sloveniji

Evropsko prvenstvo u košarci 2021. godine najverovatnije će se opet igrati u Sloveniji, javljaju tamošnji mediji.

Čelnici Fibe došli su u zvaničnu posetu rukovodećim kadrovima Košarkaškog saveza Slovenije, kako bi analizirali infrastrukturnu situaciju u zemlji aktuelnog evropskog šampiona. Ispred KZS goste su dočekali direktor Aleš Križnar i lider projekta „Evrobasket 2021 u Sloveniji“ Matevž Homovec.

Tokom radne posete ljudi iz Fibe posetili su dvoranu Stožice, gde bi moglo da se odigra sledeće finale Evrobasketa. Kako javljaju slovenački mediji, Fibina inspekcija bila je zadovoljna onim što je mogla da vidi i prema njihovim rečima Slovenija je već sada spremna da organizuje još jedno veliko takmičenje.

Navodno, u Fibi bi uručivanjem domaćinstva Sloveniji praktično želeli da se izvine Zmajčekima zbog svega što se desilo u kvalifikacijama za Mundobasket u Kini, gde je aktuelni šampion Starog kontinenta ostao bez plasmana na završni turnir.

Sve smo bliži tome da u osam godina po drugi put gledamo Evropsko prvenstvo u Deželi... Te 2013. Francuska je bila šampion posle trijumfa nad Litvanijom u finalu, a MVP i najbolji strelac prvenstva bio je Toni Parker. Bio je to turnir na kojem je Dušan Ivković poslednji put vodio Srbiju, a trijumfom nad Italijom obezbedio joj sedmo mesto za direktan plasman na Mundobasket u Španiji naredne godine, kada je ekipu preuzeo Aleksandar Đorđević...

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×