{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Stiv Neš o Dončiću: Najbolji dvadesetogodišnjak kojeg je NBA liga videla

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 5
“Dirk je tada bio baš redak slučaj. Sada je normalno za igrača koji dolazi iz Evrope da bude dobar odmah. Ali Luka nije normalan u bilo kom pogledu. Ima šansu da bude bolji od Dirka, a Dirk je jedan od najboljih igrača koje smo ikada imali”
Stiv Neš o Dončiću: Najbolji dvadesetogodišnjak kojeg je NBA liga videla

Luka Dončić je bio u MVP razgovorima u poslednja dva meseca. Iako mu je ovo sofomor godina, iako ima 20 godina. Njegove brojke su potpuno lude.

Da li gledamo najboljeg igrača njegovih godina ikada u NBA ligi? Bivši dvostruki MVP NBA lige Stiv Neš veruje da je upravo to slučaj.
"Mislim da je on možda najbolji dvadesetogodišnjak kojeg je NBA video", rekao je Neš.

Potom je Neš elaborirao…
"Igra je malo drugačija u odnosu na vreme kada je Lebron došao u ligu. Brojke su malo naduvane zbog ritma igre. Ali, uprkos tome... Ne verujem da je Lebron bio toliko nadaren i nisam siguran da je bio ispoliran toliko kao Luka sa 20. Ali, Luka nikada neće biti atleta kao što je Lebron iako je sjajan atleta. Pomalo je i potcenjen atleta", rekao je Neš.

Imapo je i jednu hrabru izjavu.
"Biće on igrač za Kuću slavnih ako ostane zdrav".

Postavlja se i pitanje - može li Dončić da pretekne Dirka Novickog na mestu najboljeg Evropljanina koji je igrao u NBA ligi.
"Moguće je! Sigurno", kaže Neš koji je igrao sa Novickim od 1998. do 2004. godine.

A potom je nastavio...
"Posebno kada vidite Dirka sa 20 godina. Dirk je bio neverovatan sa 20 godina. Ali u poređenju sa Lukom? Jer je fizički zaostajao. Luka je već tu fizički. Mislim da je Dirk igrao u drugoj ligi Nemačke. Luka je igrao Evroligu sa Real Madridom. Drugačije je vreme. Dirk je tada bio baš redak slučaj. Sada je normalno za igrača koji dolazi iz Evrope da bude dobar odmah. Ali Luka nije normalan u bilo kom pogledu. Ima šansu da bude bolji od Dirka, a Dirk je jedan od najboljih igrača koje smo ikada imali. To govori koliko je Luka neverovatan igrač. Koliko je neverovatan igrač i koliko je talentovan", zaključio je Neš.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×