{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Srbija bez Zvezdinih igrača na Gruziju

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
"Dugujemo veliku zahvalnost Crvenoj zvezdi zbog toga što nam je oberučke izašla u susret i dozvolila da uzmemo koga god želimo sa postojećeg spiska. Ali, smatramo da je bolje da postojeća ekipa ostane na okupu, s obzirom da je počela da pokazuje znake uigranosti", kaže Jovica Antonić za MOZZART Sport
Srbija bez Zvezdinih igrača na Gruziju
""

Većali su selektor Aleksandar Đorđević i njegov stručni štab da li posle utakmice sa Austrijom treba da menjaju postojeći sastav i za susret sa Gruzijom uvedu evroligaška pojačanja iz Crvene zvezde (Branka Lazića, Namanju Dangubića i Nikolu Jovanovića), ali konačna odluka je - roster se neće menjati

To je u izjavi za MOZZART Sport potvrdio i prvi pomoćnik selektora Đorđevića, Jovica Antonić.
"Dugo smo razmišljali i vagali šta nam je činiti, međutim, na kraju smo odlučili da ne bi bilo fer da momke iz Crvene zvezde uvodimo ekipu tako što ćemo im ponuditi samo jedan trening da se uklope. Bilo bi tu i opterećenja velikih očekivanja, zbog čega smo odlučili da je bolje da ih ostavimo u klubu, kako bi imali dovoljno vremena da rade i treniraju sa svojim saigračima", poručio je Antonić za MOZZART Sport i dodao:
"Dugujemo veliku zahvalnost Crvenoj zvezdi zbog toga što nam je oberučke izašla u susret i dozvolila da uzmemo koga god želimo sa postojećeg spiska. Ali, smatramo da je bolje da postojeća ekipa ostane na okupu, s obzirom da je počela da pokazuje znake uigranosti. Nismo želeli da Lazića, Jovanovića i Dangubića stavljamo pod dodatno opterećenje, jer bismo onda možda učinili medveđu uslugu i nama i njima. Naravno, mi i dalje računamo na njih u budućnosti".

Jedina sigurna promena u rosteru Srbije biće uskakanje Save Lešića na mesto Stefana Birčevića. Kao što smo već pisali, Birčević se zbog klupskih obaveza vratio u Istanbul, zbog čega će krilni centar nemačkog Otingera biti u timu za meč sa Gruzijom. 

Srbija ima rok do nedelje u 14 časova da pošalje konačni sastav za susret drugog kola kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine u Kini. 

Utakmica sa Gruzijom igra se u ponedeljak od 20 časova u dvorani Aleksandar Nikolić.

PIŠE: Nikola Stojković (nikolaS_sN)

Najnovije vesti


×