{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Španci žestoko oslabljeni na Mundobasketu, nema Mirotića, Ćaća Rodrigeza i Ibake

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 11
Skariolo skratio spisak na 16 imena...
Španci žestoko oslabljeni na Mundobasketu, nema Mirotića, Ćaća Rodrigeza i Ibake

Reprezentacija Španije biće žestoko oslabljena na Mundobasketu u Kini! Selektor Furije Serđo Skariolo saopštio je danas skraćeni spisak od 16 imena na kome nema tri velike zvezde - Nikole Mirotića, Serža Ibake i Serhija Rodrigeza. 

Španci su kao uoči svakog takmičenja u poslednjih dvadesetak godina bili među glavnim favoritima za zlatnu medalju, ali bez trojice pomenutih asova, kao i Pau Gasola, za koga se od ranije znalo da će preskočiti ovaj Svetski kup, nema sumnje da su im šanse za najviši plasman značajno umanjene. 

Skariolo se odlučio za sledećih 16 košarkaša: Pablo Agilar, Havi Beiran, Viktor Klaver, Kino Kolom, Limane Diop, Haime, Fernandez, Rudi Fernandez, Vili i Huančo Ernangomez, Mark Gasol, Serhio Ljulj, Ćavi Rabaseda, Riki Rubio, Đoan Sastre i Pjer Oriola. Sa datog spiska tokom priprema otpašće još tri imena.

I sa ovim što ima na raspolaganju italijanski stručnjak biće u krugu favorita za postolje, međutim, čini se da je ovo ipak jedan od slabijih sastava Furije poslednjih godina.  

Od pomenute trojice igrača koji su danas otpali, za sada se oglasio samo Ćaćo Rodrigez:
"To je bila teška i komplikovana odluka, jer za mene je igranje u nacionalnom timu tokom svih ovih 15 godina bilo prioritet. Moram da budem iskren ovoga puta - ne mislim da sam u poziciji da pomognem reprezentaciji", napisao je 33-godišnji bek u svom saopštenju i dodao da mu je potreban odmor posle teške klupske sezone, kao i da želi da leto provede sa porodicom. 

Španci su se do poslednjeg trenutka nadali da će razgovori sa Mirotićem uroditi plodom i da će novo pojačanje Barselone prihvatiti poziv, ali Serđo Skariolo je na današnjoj konferenciji za medije dodatno razočarao naciju. 

Podsetimo, Španci će se u Kini takmičiti u grupi C, zajedno sa Iranom, Portorikom i Tunisom, a u narednoj fazi ukrštaju se sa Srbijom. 

Najnovije vesti


×