{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Šok! Dejan Todorović pokidao prednje ukrštene ligamente

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Srpski reprezentativac već operisan
Šok! Dejan Todorović pokidao prednje ukrštene ligamente

Srbija je zanemela posle nove teške povrede Milana Mačvana. Samo dve nedelje pošto se vratio treninzima kapitenu košarkaške reprezentacije Srbije ponovo su stradali prednji ukršteni ligamenti kolena, zbog čega je ceo tim košarkaške reprezentacije ostao u velikom šoku. Nažalost, samo nekoliko dana posle velikog peha iskusnog krilnog centra srpski nacionalni tim pogodila je nova teška povreda. Ovog puta isti problem zadesio je i Dejana Todorovića...

Nagovestio je selektor Srbije Aleksandar Đorđević još na konferenciji za medije posle trijumfa nad Estonijom da stvari ne izgledaju dobro, a pregled magnetnom rezonancom potvrdio je najcrnje slutnje - Todorović je postao žrtva najteže povrede modernog sporta. Specijalistički pregled magnetnom rezonancom razrešio je sve dileme... Čim je otok na levom kolenu splasnuo, utvrđeno je da su stradali ligamenti i da je sezona za njega gotovo sigurno završena. 

On je već u ponedeljak operisan i sada mu predstoji pauza od oko devet meseci. 

Dejan Todorović se povredio u pripremnom meču protiv Huventuda u subotu. Sve se dogodilo posle lošeg doskoka, kada je koleno samo klecnulo. Todorović se odmah uhvatio za levo koleno i već tada bilo je jasno da mu preti ono najgore... Postojala je minimalna šansa da je povreda manje štete, ali su doktori rekli svoje.

Dejan Todorović je u kvalifikacijama za Mundobasket bio među najboljim igračima Srbije i beležio je blizu 12 poena u proseku. Nije se odazvao na septembarske pripreme sa državnim timom jer Mursija nije želela da ga pusti do 10. septembra, pa je u stručnom štabu Srbije odlučeno da Todorović nastavi pripreme za novu sezonu. Bilo je planirano da bude jedna od vodećih figura tima u poslednja dva reprezentativna okupljanja tokom kvalifikacija.

Brzo oporavak, Dejane!

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×