{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Čak 2.000 navijača doputovalo je na Floridu da uživo gleda i navija za svoje košarkaške idole, Gorana Dragića i Luku Dončića
Slovenačka okupacija Majamija

Slovenci doživljavaju pravu košarkašku renesansu i to zahvaljujući samo dvojici momaka, Goranu Dragiću i Luki Dončiću. Udarni duet reprezentacije "sa sunčane strane Alpa" vukao ih je do evropskog zlata 2017, a sada ih iz večeri u veče predstavlja, ali i zabavlja u NBA.

Tamošnja navijačka kultura se za razliku od naše uopšte ne oslanja na huliganizam ili vređanje protivnika ili svog tima, već na pozitivi i apsolutnoj podršci, što smo videli i na tom famoznom EP u kojem su nas pobedili u finalu. Na trobinedolaze uglvnom porodipčni ljdi sa decom i na miru uživaju i podržavaju svoj tim. Nekada je tako bilo i ovde...

Ali, ne treba žaliti već učiti od boljih, pa zašto ne i od slovenačkih navijača koji su sinoć napravili veliku feštu u "Amerikan erlajnz areni" na meču između domaćeg Majamija i gostiju iz Dalasa. Naravno, razlog organizovanog dolaska fanova iz Slovenije je bio međusobni duel Luke i Goksija, privilegija koju je imalo prilike uživo da gleda njih oko 2.000. I zaista su se odlično proveli, a raspoloženje su preneli bukvalno na cvelu dvoranu, pevanjem i skandiranjem "Kdor ne skače ni Slovenc". Toliko su bili simpatični da ih je sa oduševljenjem snimao i i Marka Kjuban, vlasnik Dalas Meveriksa, čovek koji je insistirao da Dončić dođe u Teksas kao zamena za legendarnog Dirka Novickog. A i Nemac je imao šta da kaže:
"Navijači su nam priredili neverovatnu predstavu, atmosfera u dvorani je bila fantastična! I Luka i Goran su napravili šou, tako da je sve skupa bilo divno. Baš mi je drago što sam prisustvovao nečemu ovakvom. Ono što su uradili slovenački navijači je zaista za pamćenje".

U međusobnom duelu dva slovenačka superstara na kraju je bolji bio iskusniji Dragić, i indivudulano i timski. Majami je slavio sa 105:99, Dragić je bio posebno motivisan u pobedničkom timu zabeleživši trpl-dabl (23 poena, 12 skokova i 11 asistencija), dok je Dončić uzvratio sa 19 poena, osam uhvaćenih lopti i sedam uspešnih dodavanja. 

Zaista odlična ideja slovenačkih navijača da na ovaj način pruže podršku svojim idolima, koju prosto moramo da iskopiramo. Jer i mi "konje za ovu trku imamo". I više od njih.

(FOTO: Printscreen Youtube)

Najnovije vesti


×