{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Slobodan Gordić Rica: Virus korona nije zaobišao ni Belgiju

/ Izvor: mozzartsport.com
Legendarni košarkaš OKK Beograda i reprezentacije iz briselskog karantina šalje podršku ljudima u domovini
Slobodan Gordić Rica: Virus korona nije zaobišao ni Belgiju

MOZZARTOV sutrašnji plemeniti kladilac je Slobodan Gordić Rica. Rado se odazvao našem pozivu da za nedelju sastavi plemeniti listić. Rođeni Čačanin prve košarkaške korake načionio je na beogradskom terenu na Hadžipopovcu.

Iz juniorskog pogona stigao je u prvi tim OKK Beograda i sa saigračima (Korać, Nikolić, Rajkovići, Erkić) ispisao zlatne stranice u biografiji svog kluba. Treneri su bili legendarni Bora Stanković i Aca Nikolić. Sportski direktor Radomir Šaper. Kada su podvukli crtu, imali su četiri titule i dva pehara iz tadašnjeg kupa.

Sada je u Belgiji, gde je krajem sedamdesetih igrao njihovu ligu, oženio se i dan danas živi u Briselu. Rica nam je opisao situaciju, sa virusom korona, u zemlji u kojoj živi.
“Poslednje informacije sa kojima raspolažem kažu da dnevno ima oko 500 novih inficiranih, 70 ljudi je izgubilo bitku sa virusom COVID–19. Naravno, sve je stopirano, od sporta pa dalje. Rade apoteke, marketi, ali ograničeno… Šetnje su dozvoljene, a ja sam u svom domu. Ćerka me obilazi, donosi sve potrebno, obaveštava me o dešavanjima u Belgiji pošto ja pratim srpske kanale”, kazao je Gordić koji je rođen septembra 1937. godine.

Za nacionalni tim nastupao je sedam godina osvojivši jedno srebro na šampinatu sveta, dve srebrne i bronzanu medalju na kontinentalim prvenstvima. Bio je u sastavu na olimpijadama u Rimu i Japanu. Daleke 1967. godine karijeru je nastavio u inostranstvu. U Belgiji je igrao tamošnju ligu, oformio porodicu i dan danas živi u Briselu.

Piše: Đurđe MEČANIN
djurdje.mecanin@mozzartbet.com
Foto: Nenad Kiš / Privatna arhiva

Najnovije vesti


×