{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Skariolova definicija uspeha - tim

/ Izvor: mozzartsport.com
Mnogo puta smo čuli, zvuči kao fraza, ali...
no_image.png

Kada se kaže da tim pobeđuje to spada u fraze ili floskule. Ali kada o tome priča čovek koji je najzaslužniji za to što se Španija domogla drugog zlata u svojoj istoriji... E onda sve dobija na značaju.

Ta ista Španija je bila bolja od Srbije na Mundobasketu, pa možda nije loše da se posluša šta o uspehu Furije misli Serđo Skariolo.

Priča o timu, o zajedništvu. To je definicija, ključ.
"Sve što dobiješ je mnogo vrednije kada se deli. Mi, po definiciji, delimo sve unutar našeg tima jer je košarka timski sport. Naravno. Postoji mali broj timova na svetu, u bilo kom sportu, koji je veći tim nego što smo mi. Imali smo priliku da to podelimo sa navijačima u Španiji, na ulicama. Primetili smo njihovu podršku. Igrači su osećali da mogu da učine veliki broj ljudi - srećnim", rekao je Skariolo.

Dodao je Skariolo da je Španija uprkos svim šansama zadržala veliko poštovanje, divljenje, pa malo i zavisti kod ostalih reprezentacija.

Objasnio je malo svoj posao...
"Posao trenera i stručnog štaba jer da koordiniraju talenat i trud, te da donose odluke. Srećom po nas prethodne godine su bile uspešne. Nekada morate da napravite i riskantne odluke. Hemija koju imamo nam je dopustila malo više rizika i donela nam je malo veće domete", rekao je Skariolo.

Najnovije vesti


×