{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Skariolo odgovorio Đorđeviću: Srbija je sada na mestu gde je nekada bila Španija, Sale pokušava da skine pritisak sa ekipe

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 13
Španski selektor smatra da od srpskog sastava tek treba očekivati velike stvari u budućnosti
Skariolo odgovorio Đorđeviću: Srbija je sada na mestu gde je nekada bila Španija, Sale pokušava da skine pritisak sa ekipe

Bliži se polako apsolutni derbi druge faze Mundobasketa u Kini između reprezentacija Srbije i Španije. Dobra stvar je što su i jedni, a i drugi već obezbedili plasman u četvrtfinale, ali to nikako ne sme da znači da će u meč ući sa manje motiva. Pobednik će sebi obezbediti, bar na papiru, lakši put do same završnice, dok će poraženi, sasvim izvesno, u deo žreba gde se nalazi selekcija SAD-a.

Zbog toga je Serđo Skariolo maksimalno dao oduška svojim košarkašima nakon tesne pobede protiv Italijana. On smatra da će predstojeći meč protiv Srbije biti prava poslastica i o izabranicima Aleksandra Đorđevića govorio je samo najbolje.
„Nakon pobede nad Italijom bila je prisutna velika euforija u našem sastavu. Bila je to fizički zahtevna utakmica sa dosta tenzije. Ali to je prošlost. Sada moramo svih pet čula da usresredimo na meč sa Srbijom, najboljim timom prema mišljenju većine“.

Naravno, kao logično pitanje postavlja se način na koji će Skariolo postaviti tim za meč protiv Srbije. Kaže da će Španci svakako imati problema u fizičkim duelima.
„Moramo prići utakmici sa dosta samopouzdanja i respekta. Svesni smo šta su naše mane, a šta prednosti. Moramo da razumemo da se fizički ne možemo nositi sa Srbijom. Nikada ranije nisam video u svom životu takav nacionalni tim. Imaju ogroman broj talentovanih košarkaša, biće veoma zabavno takmičiti se protiv njih“.

Primetio je Skariolo da je tim Srbije atipično viši, naročito uzevši u obzir da je došlo vreme poznatog „smol bola“.
„Pored toga što imaju mnogo talentovanih košarkaša, odlično se snalaze u igri i pored svoje velike visine. To im samo daje dodatnu prednost. Polako odmiču svima ostalima u Evropi i preuzimaju primat od nas. Ne smemo na to gledati sa povezom preko očiju, pokušaćemo da se odbranimo“.

Selektor Španije kaže da je aktuelni sastav Srbije ubedljivo najbolji gledajući tekuću deceniju.
„Mislim da je ovo najbolji tim Srbije, kako po talentu, tako i po zrelosti, sa dosta igrača sa NBA iskustvom, kao i iskustvom igranja u Evroligi. Trenutno su u punom zamahu, pošto imaju relativno mlad sastav. Plašim se da je ovo samo početak dominacije Srbije, ali sutra je utakmica kao bilo koja druga. Nekada ne pođe sve kao što se misli“.

Đorđević je istakao da Španija ume da zavara i da se uvek nekako dokopa medalje. Skariolo odgovara da naš selektor tako samo pokušava da skine pritisak sa ekipe.
„Nadam se da je u pravu. Oni se sada nalaze na mestu na kojem smo mi bili godinama unazad. Znam da mu nije svejedno, pokušava da skine pritisak sa svojih košarkaša“, zaključio je Skariolo.

Foto: Action Images

Najnovije vesti


×