{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Sjajne vesti iz Evrolige: Jedno mesto zagarantovano za ABA ligu, moguće i dva predstavnika

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 30
Specijalna pozivinica sigurna, drugo mesto bi zavisilo od rezultata Parnog valjka u Evrokupu
Sjajne vesti iz Evrolige: Jedno mesto zagarantovano za ABA ligu, moguće i dva predstavnika

Sjajne vesti iz Evrolige za regionalne klubove. Izvršni direktor elitnog takmičenja rekao je u razgovoru za Sportklub da bi ABA liga naredne sezone mogla da ima dva predstavnika u ovom takmičenju, pošto je jedna specijalna pozivnica zagarantovana.

Drugo mesto bi zavisilo od rezultata Partizana u Evrokupu.
Pravila licenciranja Evrolige za sezonu 2020/2021. uključuju tri specijalne pozivnice, a jedna od njih rezervisana je kao prioritet za prvaka ABA lige. Ako šampion ABA lige nije Partizan, a Partizan bude šampion ili vicešampion Evrokupa i tako se direktno plasira u Evroligu za 2020/2021, postoji mogućnost da sledeće sezone dve ekipe iz Jadranske lige učestvuju u Evroligi”, rekao je Skot za SportKlub.

Određene promene u ovoj sezoni su moguće zbog aktuelne situacije sa virusom korona.
“Suočeni smo sa vrlo fluidnom situacijom. Na dnevnom, sada čak i na nivou jednog sata, pojavljujuju se nove informacije. Na osnovu toga, donose se odluke u vezi sa našim takmičenjima. Naš trenutni plan jeste da održimo fajnal-for Evrolige u Kelnu u ranije planiranom datumima. Ipak, ako bude potrebno, tu temu ponovo ćemo otvoriti u zavisnosti od razvoja situacije sa koronavirusom na evropskoj teritoriji”, istakao je Skot i dodao, “Trenutno ne razmatramo otkazivanje Evroliginih takmičenja. Naš cilj jeste da na ovaj ili onaj način dobijemo šampione Evrolige i Evrokupa, na koji god to bilo način. Takođe, naši pravilnici ne uzimaju u obzir modifikacije postojećih formata takmičenja. Zato ćemo, u zavisnosti od razvoja situacije, sesti za sto zajedno sa klubovima i doneti odluku kako će se tačno i gde sezone završiti”, dodao je Skot.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×