{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Simonović o NBA draftu: Nadam se da bih mogao da budem izabran ovog leta

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Košarkaš Mege ima fantastičnu sezonu, a pozvan je u reprezentaciju Crne Gore tokom ovog prozora
Simonović o NBA draftu: Nadam se da bih mogao da budem izabran ovog leta

Malo koji igrač je ove sezone toliko dominantan u ABA ligi na svojoj poziciji kao što je to košarkaš Mege, Marko Simonović. Centar rođen u Mojkovcu došao je ovog leta u beogradski klub na pozajmici iz Cedevita Olimpije i pokazao se kao veliko pojačanje za tim Dejana Milojevića.

Zapravo, Simonović je trenutno drugi najkorisniji košarkaš regionalne lige, a uz to je šesti strelac (16,5 poena u proseku), prvi skakač (osam skokova po utakmici), četvrti bloker (1,2 rampi po meču), a sjajne procente šuta košarkaš Mege je ove godine imao kako iz reketa, tako i sa linije za slobodna bacanja. Zapravo, samo saigrač, Kendrik Peri može da mu parira, pošto jedino on trenutno ima bolji indeks korisnosti u ABA ligi – 18,5 po utakmici.

Naravno, mnogi već sada postavljaju pitanje da li će Simonović uskoro zaigrati u NBA ligi. Crnogorski centar ističe da za sada sve ide po planu.
„Trenutno gledam da završim sezonu sa Megom i da ostanemo u ligi. To je najvažnije. O draftu ćemo pričati kada dođe vreme, ali kako sezona odmiče, stvari dobro stoje, tako da se nadam da bi to moglo da se dogodi koliko ovog leta“, istakao je košarkaš Mege.

Slično kao i Nikola Jokić i Boban Marjanović, crnogorski igrač je imao dosta toga pozitivnog da izvuče iz rada sa Dejanom Milojevićem.
„Prava stvar je bila dolazak u Megu. Dobio sam veliku minutažu, iskoristio sam je, napredujem uz Milojevića i trudim se da budem bolji iz dana u dan“.

Kao nagrada za odlične rezultate ove sezone, Simonović je upao na spisak kao jedan od pet igrača Mege koji su pozvani u reprezentativne selekcije tokom ovog prozora. Luka Ašćerić će debitovati u dresu Srbije umesto povređenog Ognjena Dobrića, Edin Atić će nastupati za Bosnu i Hercegovinu, dok će Jurij Macura i Blaž Mesiček igrati za Sloveniju.
„U našem sastavu ima dosta mladih igrača. Dobili smo poverenje, pa ćemo videti kako će to da izgleda. Očekujem nešto veću ulogu, napredovao sam i imam dobru sezonu. Što se mene tiče, uvek je tu malo treme, ali je meni to samo vetar u leđa. Stekao sam iskustvo igrajući sa starijima, tako da ne bi trebalo da bude problema“, rekao je Simonović za crnogorske Vijesti.

Foto: KK Mega Bemax / Ivica Veselinov

Najnovije vesti


×