{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Seventisiksersi pokušali da smanje plate zaposlenima, pa udarili o zid

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Klub brzo odustao od ideje jer je naišao na ozbiljan otpor i osudu javnosti
Seventisiksersi pokušali da smanje plate zaposlenima, pa udarili o zid

Pobeda radnika nad kapitalizmom! Namera uprave Filadelfije Seventisiksersa da trenutno umanje platu zaposlenima u klubu i smanje radnu nedelju na četiri dana naišla je na veliki otpor i osudu javnosti, zbog čega je organizacija brzo odustala od ove ideje.

Ideja uprave Siksersa bila je da onima sa godišnjim zaradama od 50.000 dolara bude trenutno smanjena plata za 20 odsto, a poznati novinar ESPN Adrijan Vojnarovski tvrdi da su pojedini čak bili naterani da potpišu ovo smanjenje primanja.

Ova vest je u SAD odjeknula jako, pošto su druge organizacije čekale rasplet ove priče i u slučaju da je zahtev Siksersa prošao, oni bi imali opravdanje da i svojim zaposlenima umanje platu za isti procenat.

Međutim, od toga, bar za sada, neće biti ništa...
“Naša posvećenost je išla ka tome da zadržimo sve svoje zaposlene u poslu tokom ovih teških vremena. Zbog toga smo pitali naše zaposlene da im umanjimo primanja za 20 odsto trenutno, dok bi zadržali sve poslovne benefite. Međutim, pošto smo saslušali naš stručni štab, zaposlene i igrače, shvatili smo da je to bila pogrešna odluka. Poništili smo ovaj predlog i zaposlenima ćemo plaćati pune plate. Živimo u vanrednim okolnostima, kao nikada ranije, zbog čega obične poslovne odluke nisu u dobrom momentu kako bi bile donete. Izvinjavamo se zbog toga što smo napravili pogrešan korak“, izjavio je generalni direktor Siksersa Skot O’Nil.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×